Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Σκληρή απάντηση εάν οι Ουκρανοί συνεχίσουν τις επιθέσεις κατά της Ρωσίας – Επιχείρησαν να ανατινάξουν τον Turkish Stream

Putin: Σκληρή απάντηση εάν οι Ουκρανοί συνεχίσουν τις επιθέσεις κατά της Ρωσίας – Επιχείρησαν να ανατινάξουν τον Turkish Stream
Έγινε μια μαζική επίθεση με όπλα υψηλής ακρίβειας σε υποδομές ενέργειας, σε στρατιωτικές δομές και σε κέντρα τηλεπικοινωνίας είπε ο Ρώσος πρόεδρος
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η απάντηση θα είναι πολύ σκληρή εάν συνεχιστούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις κατά της Ρωσίας διατύπωσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, το οποίο συνέρχεται προκειμένου να αποφασίσει για το ποια θα είναι η απάντηση μετά την επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας.
Όπως είπε η Ρωσία πρέπει να ανταποδώσει μετά το χτύπημα στην γέφυρα της Κριμαίας, το οποίο επανέλαβε πως ήταν τρομοκρατική ενέργεια ενώ κατηγόρησε την Ουκρανία ότι επιχείρησε να ανατινάξει και τον αγωγό Turkish Stream.
«Εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις κατά της Ρωσίας, η απάντηση θα είναι σκληρή.
Οι απαντήσεις θα είναι της ίδιας κλίμακας με τις απειλές κατά της Ρωσίας.
Σε περίπτωση περαιτέρω προσπαθειών για τη διάπραξη ενών τρομοκρατικών ενεργειών στο έδαφος μας, η απάντηση της Ρωσίας θα είναι σκληρή»  ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος υπογράμμισε πως κανείς δεν πρέπει να έχει αμφιβολία για αυτό
Επιπλέον, ο Putin υποστήριξε πως το Κίεβο με τις ενέργειες του, εξισώνεται με διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις και κατά συνέπεια είναι αδύνατο να αφήσει αναπάντητα τα εγκλήματα αυτού του είδους.

Καμία έκπληξη

Όπως είπε ο Ρώσος πρόεδρος, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι το καθεστώς του Κιέβου χρησιμοποιεί εδώ και καιρό τρομοκρατικές τακτικές.
«Είναι προφανές ότι οι υποκινητές, οι διοργανωτές και οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη γέφυρα της Κριμαίας είναι οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες.
Το καθεστώς του Κιέβου χρησιμοποιεί εδώ και καιρό τρομοκρατικές τρακτικές.
Τα εγκλήματα του Κιέβου περιλαμβάνουν τη δολοφονία δημοσίων προσώπων, δημοσιογράφων και επιστημόνων τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Ρωσία.
Αυτοί είναι οι τρομοκρατικοί βομβαρδισμοί των πόλεων στο Donbass που γίνονται εδώ και 8 χρόνια» τόνισε ο Putin.

Τι είπε για τις πυραυλικές επιθέσεις

Ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε πως τα πρωινά πυραυλικά χτυπήματα στο Κίεβο αλλά και στις υπόλοιπες πόλεις της Ουκρανίας είχαν ως στόχο να πλήξουν υποδομές της Ουκρανίας.
«Σήμερα το πρωί, μετά από πρόταση του Υπουργείου Άμυνας και σύμφωνα με το σχέδιο του ρωσικού Γενικού Επιτελείου, πραγματοποιήθηκε μαζική επίθεση με υψηλής ακρίβειας όπλα μεγάλης εμβέλειας από αέρα, θάλασσα και ξηρά σε υποδομές ενέργειας, σε στρατιωτικές δομές και σε κέντρα τηλεπικοινωνίας» είπε ο Putin, ο οποίος ζήτησε από τον επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας να ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τα αποτελέσματα των πρωινών επιθέσεων στην Ουκρανία.
Βάσει των όσων είπε ο υπουργός Άμυνας, Sergei Shoigu, όλοι οι στόχοι της επίθεσης αυτής επιτεύχθηκαν.

Επιχείρησαν να ανατινάξουν τον Turkish Stream

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, οι Ουκρανοί επιχείρησαν να πλήξουν και ένα τμήμα του αγωγού Turkish Stream.
«Μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων και αποπειρών έχει διαπραχθεί κατά υποδομών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και μεταφοράς φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένης και μιας προσπάθειας δολιοφθοράς σε τμήματα του Turkish Stream.
Όλα αυτά αποδεικνύονται από αντικειμενικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης της μαρτυρίας των ίδιων των συλληφθέντων δραστών αυτών των τρομοκρατικών επιθέσεων», είπε ο Putin, ο οποίος επέκρινε και ότι δεν επιτρέπεται στη Ρωσία να διερευνήσει τη δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream.

Όλοι ξέρουμε ποιος κέρδισε από την καταστροφή των Nord Stream

«Οι εκπρόσωποι της Ρωσίας δεν επιτρέπεται να διερευνήσουν τα αίτια των εκρήξεων και της καταστροφής του διεθνούς συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου, που διέρχεται από το βυθό της Βαλτικής», είπε ο Putin, τονίζοντας πάντως πως όλοι γνωρίζουν ποιος επωφελήθηκε από αυτό το έγκλημα, όπως το χαρακτήρισε.

Πυρηνική τρομοκρατία

Ο πρόεδρος Putin καταφέρθηκε κατά του Κιέβου, κατηγορώντας το και για πυρηνική τρομοκρατία, με αφορμή τις επιθέσεις, όπως είπε, του Κιέβου κατά του πυρηνικού εργοστασίου της Zaporizhia.
«Οι επιθέσεις του καθεστώτος του Κιέβου στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia είναι πράξεις πυρηνικής τρομοκρατίας.
Πρόκειται για πράξεις τρομοκρατίας, εννοώ χτυπήματα με ρουκέτες και πυροβολικό στον πυρηνικό σταθμό» υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης