Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μπαίνει στον πόλεμο η Λευκορωσία; - Lukashenko: Aναπτύσσουμε κοινή στρατιωτική δύναμη με Ρωσία – Δεχόμαστε απειλές

Μπαίνει στον πόλεμο η Λευκορωσία; - Lukashenko: Aναπτύσσουμε κοινή στρατιωτική δύναμη με Ρωσία – Δεχόμαστε απειλές
Θα απαντήσουμε δυναμικά σε οποιαδήποτε απειλή προειδοποίησε ο Λευκορώσος πρόεδρος
Σχετικά Άρθρα

Την ανάπτυξη μιας κοινής στρατιωτικής δύναμης με τη Ρωσία ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Alexander Lukashenko, ο οποίος ανακοίνωσε πως αυτή θα αναπτυχθεί στα δυτικά σύνορα της Λευκορωσίας.
Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που μπορεί να σημαίνει ότι η Λευκορωσία μπαίνει πιο ενεργά στον πόλεμο, καθώς αναπτύσσει ετοιμοπόλεμες στρατιωτικές δυνάμεις ενώ παράλληλα επιτρέπει στις ρωσικές δυνάμεις και στον στρατιωτικό τους εξοπλισμό να αναπτυχθούν στο λευκορωσικό έδαφος.
Όπως είπε ο Lukashenko, η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια απάντηση στην επιδείνωση της στρατιωτικής έντασης στον πόλεμο της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με το Λευκορώσο πρόεδρο, οι δύο χώρες θα αναπτύξουν μια περιφερειακή στρατιωτική δύναμη, η οποία έχει ήδη αρχίσει να συγκεντρώνεται και η οποία προβλέπεται από τα έγγραφα που έχουν υπογράψει οι δύο χώρες στο πλαίσιο της ενωσιακής δομής που έχουν συμφωνήσει.
«Δεδομένης της επιδείνωσης στα δυτικά σύνορα του κράτους της Ένωσης, συμφωνήσαμε να αναπτύξουμε μια περιφερειακή ομάδα δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας.
Αυτό είναι σύμφωνο με τα έγγραφά μας.
Λέει ότι εάν το επίπεδο απειλής φτάσει στο επίπεδο που είναι τώρα, αρχίζουμε να χρησιμοποιούμε την ομάδα δυνάμεων της Ένωσης Κράτους.
Η βάση (το έλεγα πάντα αυτό) αυτής της ομάδας είναι ο στρατός, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας.
Πρέπει να σας ενημερώσω ότι ο σχηματισμός αυτής της ομάδας έχει αρχίσει.
Συνεχίζεται, νομίζω, εδώ και δύο ημέρες.
Έδωσα εντολή να ξεκινήσει ο σχηματισμός αυτής της ομάδας» ανέφερε ο Lukashenko.

Μας απειλούν

Όπως είπε ο Lukashenko, η Λευκορωσία δέχεται απειλές από το ΝΑΤΟ και από άλλα κράτη.
Μάλιστα ο Λευκορώσος πρόεδρος φέρεται να υποστήριξε πως η Ουκρανία ετοιμάζεται να εισβάλλει στη Λευκορωσία, επισημαίνοντας πως η χώρα του είναι έτοιμη να απαντήσει επαρκώς σε οποιονδήποτε εχθρό του.
«Έδωσα εντολή στο Υπουργείο Άμυνας και στην Επιτροπή Κρατικής Ασφάλειας να επεξεργαστούν μια πιθανή σειρά μέτρων για τον έλεγχο της κατάστασης και το πώς θα πρέπει να αντιδράσουμε.
Αλλά προειδοποιώ ξανά: θα απαντήσουμε δυναμικά σε οποιονδήποτε εχθρό.
Έχουμε προετοιμαστεί για αυτό δεκαετίες.
Εάν χρειαστεί, θα απαντήσουμε» υποστήριξε ο Lukashneko.
Οι αποφάσεις αυτές ενδεχομένως να σηματοδοτούν μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, καθώς επί της ουσίας παραπέμπει σε μεγαλύτερη εμπλοκή της Λευκορωσίας στον πόλεμο.
Επίσης, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η Ρωσία μπορεί να αναπτύξει πολύ περισσότερα στρατεύματα στο έδαφος της Λευκορωσίας ή να δημιουργήσει μια πιο μόνιμη παρουσία με πυραυλικά συστήματα που θα μπορούν πιο εύκολα να πλήξουν στόχους στο ευρωπαϊκό έδαφος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης