Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιχείρηση λαθραίων εμβολίων με Rama (Αλβανία) και Di Maio (Ιταλία): Τι είδους Ιταλός ή Αλβανός είσαι, αν τηρείς πάντα τον νόμο;

Επιχείρηση λαθραίων εμβολίων με Rama (Αλβανία) και Di Maio (Ιταλία): Τι είδους Ιταλός ή Αλβανός είσαι, αν τηρείς πάντα τον νόμο;

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας αποκάλυψε ότι ο ίδιος και ο τότε Ιταλός υπουργός Εξωτερικών συμφώνησαν για λαθραία μεταφορά εμβολίων για τον κορωνοϊό

Μια... επιχείρηση -που χρονολογείται από τους πρώτους μήνας της πανδημίας του κορωνοϊού και μέχρι και σήμερα παρέμεινε άγνωστη- αποκάλυψε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Edi Rama, με πρωταγωνιστές τον ίδιο αλλά και τον τότε Ιταλό υπουργό Εξωτερικών, Luigi Di Maio.
«Σήμερα λέω κάτι που κανείς δεν ξέρει. Είμαι Αλβανοϊταλός, ο Di Maio είναι ναπολιτάνος Αλβανός, κάναμε λαθρεμπόριο μαζί. Τι είδους Ιταλός ή Αλβανός είσαι αν τηρείς πάντα τον νόμο;» φέρεται να είπε ο Rama, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Μπέργκαμο, ο Rama επέστρεψε στην περίοδο που ο κορωνοϊός κυριαρχούσε παντού και τα πρώτα εμβόλια είχαν φτάσει σε ορισμένες χώρες.
«Εκείνη τη στιγμή, που δεν κάναμε εμβόλια, υπήρχε μια απίστευτη υψηλή πίεση. Ο κόσμος φοβόταν ότι θα πεθάνει σαν τα ψάρι έξω από το νερό», είπε.
Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Λέω στον Luigi (Di Maio, παρών στο κοινό): "Μπορείς να μας δώσεις μια συμβιλική ποσότητα, αλλά σημαντική για εμάς, για να αρχίσουμε να εμβολιάζουμε νοσοκόμες και γιατρούς;".
Η Pfizer είχε ένα πολύ ιμπεριαλιστικό, καπιταλιστικό συμβόλαιο: "Σου το δίνω, αλλά δεν μπορείς να το δώσεις σε κανέναν". Κάτι που κάθε άλλο παρά χριστιανικό είναι.
Ο Luigi λέει: "Είναι πολύ σοβαρό, δεν μπορούμε να το κάνουμε. Το κάναμε όμως μέσω επιχείρησης με τις μυστικές υπηρεσίες. Ένα απίστευτο πράγμα».

 

Στη συνέχεια, ο Rama είπε «υπήρχε ένα άλλο πρόβλημα: Τα εμβόλια δεν μπορούσαν να μείνουν κρυφά, έπρεπε να γίνουν».
Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θυμήθηκε πώς οι δικηγόροι της Pfizer ρώτησαν ποιος είχε προμηθεύσει αυτές τις δόσεις στην Αλβανία και ότι η απάντησή του ήταν: «Μια φίλη χώρα».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Pfizer απείλησε με μηνύσεις. «Τους είπα: "Ξέρεις, μάθαμε από τους Ναπολιτάνους ότι ποτέ, ποτέ, ποτέ δεν πρέπει να εγκαταλείψεις τον φίλο σου μπροστά στην αστυνομία." Και έτσι δεν πρόδωσα αυτόν τον φίλο».
Τελικά ο Rama γύρισε στον Di Maio και είπε: «Τώρα θα έχεις τις εφημερίδες που θα πουν ότι είστε ακόμη και ένας λαθρέμπορος. Ελεύθερος άνθρωπος, Luigi».

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης