Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Νικητές οι Σοσιαλδημοκράτες στην Κάτω Σαξονία – Εκτός οι Φιλελεύθεροι (FDP)

Γερμανία: Νικητές οι Σοσιαλδημοκράτες στην Κάτω Σαξονία – Εκτός οι Φιλελεύθεροι (FDP)
Διπλασίασε τα ποσοστά του το ακροδεξιό Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD)
Σχετικά Άρθρα

Νικητές των χθεσινών εκλογών στην Κάτω Σαξονία στη Γερμανία αναδείχθηκαν οι Σοσιαλδημοκράτες (SDP), αν και η μεγάλη έκπληξη έρχεται από τους Φιλελεύθερους (FDP), οι οποίοι δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν το ποσοστό εκείνο που να τους δίνει μια θέση στο τοπικό κοινοβούλιο.
Οι Φιλελεύθεροι έλαβαν μόλις το 4,9% των ψήφων (από 7,5% που είχαν λάβει στις εκλογές του 2017 και με όριο το 5% για είσοδο στο Κοινοβούλιο) με τον αρχηγό τους Christian Lindner να κάνει λόγο για μια βραδιά θλίψης, η οποία όπως είπε, οφείλεται εν πολλοίς στη συμμετοχή του κόμματος του στην τριμερή κυβέρνηση συνασπισμού με τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους.
Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, η μεγάλη εκλογική «αιμορραγία» για τους Φιλελεύθερους έγινε προς τα δεξιά τους.
Πράγματι το ακροδεξιό «Εναλλακτική για τη Γερμανία» κατάφερε σχεδόν να διπλασιάσει τα ποσοστά του και να φτάσει στο 11,2%.

Νίκη SPD

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα επίσημα στοιχεία, οι Σοσιαλδημοκράτες έλαβαν το 33,2% των ψήφων (- 3,7% σε σχέση με το 2017) ενώ στη δεύτερη θέση αναδείχθηκαν οι Χριστιανοδημοκράτες με 28,1%, ποσοστό που και αυτό είναι μειωμένο κατά 5,5 ποσοστιαίες μονάδες συγκριτικά με την εκλογική αναμέτρηση του 2017.
Αντιθέτως, οι Πράσινοι είδαν τα ποσοστά τους να αυξάνονται στο 14,5% (συν 5,8% από το 2017).
Πάντως και παρά το άσχημο εκλογικό αποτέλεσμα, οι Φιλελεύθεροι διεμήνυσαν πως δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση συνασπισμού, ενώ τόσο οι Σοσιαλδημοκράτες όσο και οι Πράσινοι εκτίμησαν πως δεν πρόκειται να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα στη λειτουργία της κυβέρνησης από αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα.
4_190.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης