Τελευταία Νέα
Διεθνή

BioNTech: Γιατί επεκτείνεται στην Αυστραλία – Τι ανακοίνωσε για τη νέα γενιά εμβολίων

BioNTech: Γιατί επεκτείνεται στην Αυστραλία – Τι ανακοίνωσε για τη νέα γενιά εμβολίων

Φιλόδοξα σχέδια επέκτασης εκτός Ευρώπης για τη γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioΝTech

Σχετικά Άρθρα

Οι αρχές της Αυστραλίας, σε μάλλον πανηγυρικούς τόνους, ανακοίνωσαν την κατ’ αρχήν συμφωνία τους, ώστε η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech να αποκτήσει παράρτημα στην Μελβούρνη, σύμφωνα με δήμοσίευμα της Deutsche Welle την Κυριακή 0 Οκτωβρίου 2022.
Η τοπική κυβέρνηση της Βικτώριας ανέφερε ότι η συνεργασία θα αφορά στην παραγωγή εμβολίων και θεραπειών που θα βασίζονται στην τεχνολογία mRNA.
Είναι αυτή η τεχνολογία πάνω στην οποία η εταιρεία βάσισε την παραγωγή του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, το οποίο στη συνέχεια κυκλοφόρησε σε όλον τον κόσμο σε συνεργασία με τον φαρμακευτικό κολοσσό Pfizer.
Οι ιθύνοντες της εταιρείας επέλεξαν την Μελβούρνη για να ιδρύσουν ένα κέντρο κλινικής έρευνας και ανάπτυξης της τεχνολογίας mRNA, το οποίο θα καλύπτει την ευρύτερη περιοχής της Ασίας και του Ειρηνικού, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
«Αυτή η συνεργασία αποτελεί ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός, ώστε όλος ο κόσμος να εξασφαλίσει πρόσβαση στην τεχνολογία mRNA», δηλώνει ο επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας Ugur Sahin.

Εμβόλια «επόμενης γενιάς»

Η κατ’ αρχήν συμφωνία προβλέπει ότι η BioNTech, που έχει την έδρα της κοντά στην πόλη Μάιντς της Γερμανίας, θα μπορέσει να αναπτύξει θεραπείες και εμβόλια mRNA της επόμενης γενιάς για έρευνα και κλινικές δοκιμές, συμπεριλαμβανομένων μολυσματικών ασθενειών, αντικαρκινικών φαρμάκων και εξατομικευμένων θεραπειών για τον καρκίνο.

Τεχνητή νοημοσύνη

Προβλέπει επίσης, ότι η BioNTech θα θεσπίσει την τεχνολογία έγκαιρης προειδοποίησης και αναγνώρισης με γνώμονα την Τεχνητή Νοημοσύνη, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό μελλοντικών απειλών για νόσηση σημαντικών ομάδων του πληθυσμού, καθώς και για την ταχεία ανάπτυξη νέων θεραπειών και εμβολίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης