Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβα Bolton (πρώην σύμβουλος ασφαλείας ΗΠΑ): Να δολοφονήσουμε τον Putin και να αλλάξουμε το καθεστώς στη Ρωσία

Βόμβα Bolton (πρώην σύμβουλος ασφαλείας ΗΠΑ): Να δολοφονήσουμε τον Putin και να αλλάξουμε το καθεστώς στη Ρωσία
O Putin eίναι ένας νόμιμος στρατιωτικός στόχος... πρέπει να ξέρει ότι είναι στη λίστα στόχων μας. σε αυτό το σημείο» είπε ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των κυβερνήσεων Bush J. και Trump

Αίσθηση προκαλεί ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου John Bolton ο οποίος ζητεί ανοιχτά τη δολοφονία του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin.
«Νομίζω ότι πρέπει να το καταστήσουμε σαφές δημοσίως όχι μόνο στον Putin αλλά και σε όλη τη ανώτατη ρωσική ηγεσία... ότι εάν ο Ρώσος πρόεδρος εξουσιοδοτήσει τη χρήση πυρηνικού όπλου, υπογράφει το δικό του σημείωμα αυτοκτονίας», είπε το γεράκι του Πενταγώνου στο CBS.
Αναφέροντας ότι ο Putin είναι επικεφαλής διοίκησης και ελέγχου όλων των ρωσικών -συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών- δυνάμεων, ο Bolton ισχυρίστηκε πως ο Ρώσος πρόεδρος έπρεπε να αποτελεί στρατιωτικό στόχο για τις ΗΠΑ.

Στη λίστα των στόχων

«Είναι ένας νόμιμος στρατιωτικός στόχος... πρέπει να ξέρει ότι είναι στη λίστα στόχων μας. σε αυτό το σημείο».
Ο Bolton ζήτησε ουσιαστικά από τις ΗΠΑ να δολοφονήσουν τον Ρώσο ηγέτη, εάν παρουσιαστεί ποτέ η ευκαιρία.
Συνέχισε τη συζήτηση βασιζόμενος σε ένα άρθρο που έγραψε μέρες πριν στο διαδικτυακό στρατιωτικό περιοδικό 1945, όπου το επίκεντρο ήταν η αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία.
«Δεν υπάρχει μακροπρόθεσμη προοπτική για ειρήνη και ασφάλεια στην Ευρώπη χωρίς αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία.
Οι Ρώσοι το συζητούν ήδη, αθόρυβα, για προφανείς λόγους.
Για τις ΗΠΑ και άλλους που προσποιούνται ότι το θέμα δεν υφίσταται θα κάνει πολύ μεγαλύτερη ζημιά παρά καλό», σημείωνε ο Bolton αυτό το άρθρο .

Πορτοκαλί επανάσταση

«Για να αποφευχθεί ο πόλεμος που απλώς συνεχίζεται επ' αόριστον, πρέπει να αλλάξουμε τους σημερινούς υπολογισμούς.
Η προσεκτική βοήθεια προς τους Ρώσους αντιφρονούντες να επιδιώξουν την αλλαγή καθεστώτος μπορεί απλώς να είναι η απάντηση», συνέχισε.
«Η Ρωσία είναι, προφανώς, μια πυρηνική δύναμη, αλλά αυτό δεν είναι πλέον επιχείρημα ενάντια στην επιδίωξη αλλαγής καθεστώτος παρά ενάντια στην παροχή βοήθειας στην ουκρανική αυτοάμυνα», πρόσθεσε.
Ο Bolton τάχθηκε υπέρ μίας ανατροπής καθεστώτος σε στυλ πορτοκαλί επανάστασης ή διάβρωσης της ρωσικής κυβέρνησης εκ των έσω.
«Η ουσιαστική αλλαγή καθεστώτος είναι αναμφίβολα το πιο δύσκολο πρόβλημα, αλλά δεν απαιτεί ξένες στρατιωτικές δυνάμεις.
Το κλειδί είναι να επιδεινώσουν οι ίδιοι οι Ρώσοι τις διαφορές μεταξύ εκείνων που έχουν πραγματική εξουσία», σημείωσε.
«Διαφωνίες και εχθρότητες υπάρχουν ήδη, όπως σε όλα τα αυταρχικά καθεστώτα, εκμεταλλεύσιμες καθώς οι αντιφρονούντες έχουν το μυαλό τους σε αυτό.
Ο Boris Yeltsin που στεκόταν σε ένα τανκ έξω από τον Ρωσικό Λευκό Οίκο το 1991 απέδειξε τη διάσπαση της σοβιετικής άρχουσας τάξης. Μόλις καταρρεύσει η συνοχή και η αλληλεγγύη του καθεστώτος, η αλλαγή είναι δυνατή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης