Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με χτύπημα υψηλής ακρίβειας οι Ρώσοι κατέστρεψαν ουκρανική αποθήκη με πυραύλους HIMARS στο Nikolayev

Με χτύπημα υψηλής ακρίβειας οι Ρώσοι κατέστρεψαν ουκρανική αποθήκη με πυραύλους HIMARS στο Nikolayev
Σαρωτικά πλήγματα των ρωσικών δυνάμεων - Κατεστράφη σημαντικός εξοπλισμός των δυτικών προς την Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα

Η ρωσική αεράμυνα κατέστρεψε έξι ουκρανικά drones και κατέρριψε εννέα πυραύλους HIMARS, Uragan και Olkha στις 8/10/2022 στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, ανέφερε την Κυριακή (9/10) ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, αντιστράτηγος Igor Konashenkov.
«Τις τελευταίες 24 ώρες, η αεράμυνα κατέστρεψε έξι μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός Bayraktar TB2, στις περιοχές των οικισμών Snegiryovka στην περιοχή Nikolayev, Novomikhailovka, Novomayorskoye και Blagoveshchenka στην Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk και Ustinovka στο Khar», είπε ο εκπρόσωπος.
«Επίσης κατέρριψε τέσσερις ρουκέτες του αμερικανικού συστήματος πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS στην περιοχή του οικισμού Novaya Kakhovka στην περιφέρεια Kherson και πέντε πυραύλους Uragan και Olkha στις περιοχές της κοινότητας Olkhovatka στην περιοχή Kharkov και στην πόλη Donetsk», πρόσθεσε ο στρατηγός.

Επλήγησαν πάνω από 200 στόχοι

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, πύραυλοι και στρατεύματα πυροβολικού έπληξαν πάνω από 200 στρατιωτικούς στόχους στην ειδική τους επιχείρηση στην Ουκρανία, ανέφερε ο Konashenkov, σύμφωνα με το Tass.
«Τα πλήγματα από επιχειρησιακά-τακτικά και στρατιωτικά αεροσκάφη, πυραύλους και στρατεύματα πυροβολικού έπληξαν τις θέσεις διοίκησης της 14ης μηχανοκίνητης και 81ης κινητής αεροπορικής ταξιαρχίας του ουκρανικού στρατού, του 9ου συντάγματος της ουκρανικής Εθνικής Φρουράς στις περιοχές των οικισμών Redkodub στο Περιφέρεια Kharkov, Drobyshevo στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk και Zaliznichnoye στην περιοχή Zaporozhye, καθώς και 47 μονάδες πυροβολικού σε θέσεις βολής, ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό υλικό σε 163 περιοχές», είπε ο Ρώσος εκπρόσωπος.
Μαχητικά αεροσκάφη των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων κατέρριψαν ένα βομβαρδιστικό Su-24 και ένα επιθετικό ελικόπτερο Mi-24 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας στις περιοχές Nikolayev και Kherson, ανέφερε ο Konashenkov.

Βαρύ πλήγμα για Ουκρανούς

Τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν τέσσερις ουκρανικές αποθήκες οπλισμού πυρομαχικών και πυραύλων/πυροβολικού και δύο αμερικανικής κατασκευής ραντάρ , ανέφερε ο Konashenkov.
Στις περιοχές των οικισμών Kirovo και Drobyshevo στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν δύο αμερικανικά ραντάρ AN/TPQ-37, πρόσθεσε ο στρατηγός.
Τα ρωσικά στρατεύματα εξουδετέρωσαν 17 μαχητές ουκρανικών ομάδων ανατρεπτικών και αναγνωρίσεων στη Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk, ανέφερε ο Konashenkov. «Στις περιοχές των οικισμών Novovodyanoye, Karmazinovka και Makeyevka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk, τέσσερις ουκρανικές ομάδες ανατρεπτικών και αναγνωρίσεων αποκαλύφθηκαν και καταστράφηκαν από πυρά πυροβολικού. Δεκαεπτά μαχητές, δύο φορτηγά με πολυβόλα μεγάλου διαμετρήματος και ένα μηχανοκίνητο όχημα καταστράφηκαν», είπε ο εκπρόσωπος.


Χτύπημα ακριβείας

Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις πραγματοποίησαν χτύπημα ακριβείας κατά μιας ουκρανικής αποθήκης πυρομαχικών για συστήματα πυραύλων HIMARS και Uragan στην περιοχή Nikolayev, ανέφερε ο Konashenkov.
«Ένα χτύπημα υψηλής ακρίβειας των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων στην περιοχή Bereznegovatoye στην περιοχή Nikolayev εξαφάνισε μια αποθήκη πυρομαχικών της 61ης ταξιαρχίας πεζικού του ουκρανικού στρατού που αποθήκευε πάνω από 200 ρουκέτες για αμερικανικά συστήματα HIMARS και επίσης πυραυλικά συστήματα Uragan», είπε ο εκπρόσωπος.
Συνολικά από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης στις 24/2 οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν καταστρέψει 317 ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη, 159 ελικόπτερα, 2.182 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 379 συστήματα πυραύλων εδάφους-αέρος, 5.570 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 866 πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων και 6.431 ειδικά στρατιωτικά οχήματα.

Αργή πρόοδος

Η Ουκρανία έχει ανακαταλάβει πάνω από 1.170 τετραγωνικά χιλιόμετρα (450 τετραγωνικά μίλια) στη νότια περιοχή της Kherson από τότε που ξεκίνησε την αντεπίθεσή της κατά της Ρωσίας στα τέλη Αυγούστου, δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022 σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Η Ουκρανία πέτυχε επιτυχία με την αστραπιαία επίθεσή της στα βορειοανατολικά, αλλά η προσπάθειά της προς τα νότια για να απωθήσει ένα σημαντικό ρωσικό έρεισμα στη δυτική όχθη του ποταμού Ντνίπρο αποδείχθηκε μια μακροπρόθεσμη και πιο επίπονη υπόθεση.
Η εκπρόσωπος της στρατιωτικής διοίκησης του νότου, Natalia Humeniuk, δήλωσε ότι η Ουκρανία σημειώνει πρόοδο στο μέτωπο της Kherson, αλλά ότι πρέπει να γίνουν πολλά για να διασφαλιστούν στρατιωτικά τα πρόσφατα ανακαταληφθέντα εδάφη.
«Συνεχίζονται οι εργασίες για την ανακατάληψη του εδάφους, την εκκαθάρισή του και τη διεξαγωγή επιχειρήσεων σταθεροποίησης, καθώς οι οικισμοί στους οποίους μπαίνουμε περιέχουν πολλές εκπλήξεις που άφησαν οι (Ρώσοι) κατακτητές», δήλωσε στην ουκρανική εθνική τηλεόραση.
«Από σήμερα, από την αρχή της αντεπίθεσης, πάνω από 1.170 τετραγωνικά χιλιόμετρα έχουν απελευθερωθεί στη Kherson», δήλωσε η Humeniuk.

Γραμμές ανεφοδιασμού

Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν συζητήσει εδώ και καιρό την προτεραιότητα της ανακατάληψης της Kherson, μιας επίπεδης, αγροτικής περιοχής που η Μόσχα κατέλαβε σχεδόν στο σύνολό της στις πρώτες ημέρες της εισβολής της.
Οποιεσδήποτε μεγάλες εδαφικές απώλειες στη Kherson θα απειλούσαν τις γραμμές ανεφοδιασμού της Ρωσίας στη στρατηγικής σημασίας χερσόνησο της Κριμαίας νοτιότερα, την επιστροφή της οποίας το Κίεβο επιθυμούσε από την κατοχή του από τη Ρωσία το 2014.

Πολωνοί μισθοφόροι

Ο αριθμός των Πολωνών μισθοφόρων που συγκεντρώθηκαν στη γραμμή εμπλοκής στην περιοχή Zaporozhye ανέρχεται σε 5.000 μαχητές,
δήλωσε ο Vladimir Rogov, πρόεδρος του κινήματος We Are Together with Russia, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Komsomolskaya Pravda.
«Αν μιλάμε για Πολωνούς, προφανώς υπάρχουν αρκετές χιλιάδες από αυτούς στη γραμμή εμπλοκής του Zaporozhye όσον αφορά τον αριθμό τους», είπε.
«Είναι κατανοητό ότι δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.
Δηλαδή, είναι παρόντες μόνο στα πιο σημαντικά και απαραίτητα τμήματα της γραμμής εμπλοκής μάχης, στην πρώτη γραμμή, αλλά, παρόλα αυτά, ο αριθμός τους φτάνει ήδη τις 5.000 στην περιοχή Zaporozhye, σύμφωνα με σε διάφορες εκτιμήσεις», σημείωσε ο Rogov.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης