Διεθνή

ΗΠΑ: Παραμένει στο τραπέζι μια συμφωνία για τα πυρηνικά με τη Βόρεια Κορέα

ΗΠΑ: Παραμένει στο τραπέζι μια συμφωνία για τα πυρηνικά με τη Βόρεια Κορέα
Οι νέες δοκιμές δύο βαλλιστικών πυραύλων προστίθενται στις 10 που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα τις τελευταίες δύο εβδομάδες
Σχετικά Άρθρα

Οι ΗΠΑ παραμένουν έτοιμες για συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα σχετικά με την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι «έχουμε επίσης τις δυνατότητες στην περιοχή και είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε περίπτωση που τις χρειαστούμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας John Kirby, σύμφωνα με το Bloomberg.
Μετά από μια εβδομάδα κατά την οποία μια βορειοκορεατική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου προκάλεσε συναγερμό στην Ιαπωνία, ο Kirby δήλωσε στο ABC ότι οι ΗΠΑ εργάζονται για αυξημένη στρατιωτική συνεργασία με τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία για την αντιμετώπιση των απειλών του Kim Jong-un .
Ο Kim «αποφάσισε να μην δεχτεί την προσφορά αυτή», δήλωσε ο Kirby .
«Ακριβώς το αντίθετο: τώρα έχει βελτιώσει το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων του.
Είναι σαφές ότι δεν έχει εγκαταλείψει τις φιλοδοξίες του για πυρηνικά όπλα».

Εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων

Η Νότια Κορέα δήλωσε ότι ο στρατός της θα ενισχύσει τη συνεργασία ασφαλείας με τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης «στρατηγικών μέσων των ΗΠΑ», μετά την εκτόξευση δύο βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς από τη Βόρεια Κορέα το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022.
Οι δοκιμές πυραύλων προστίθενται στις 10 που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Η ομάδα αεροπλανοφόρων USS Ronald Reagan έκανε αναστροφή αφού ένας από τους πυραύλους πέταξε πάνω από την Ιαπωνία.
Η ομάδα επέστρεψε στα ύδατα ανοικτά της κορεατικής χερσονήσου και πραγματοποίησε ασκήσεις πυραυλικής άμυνας με ναυτικές δυνάμεις από την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022.

Δυνατότητες αποτροπής

«Θέλουμε να δούμε την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, επαληθεύσιμη και πλήρη, και έχουμε επικοινωνήσει με τους Βορειοκορεάτες», δήλωσε ο Kirby, συντονιστής για τις στρατηγικές επικοινωνίες στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.
«Έτσι, αυτό που πρέπει να κάνουμε καθώς έχουμε αυτή την προσφορά στο τραπέζι είναι να διασφαλίσουμε ότι έχουμε επίσης τις δυνατότητες (αποτροπής) στην περιοχή και έτοιμες προς απάντηση σε περίπτωση που τις χρειαστούμε», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης