Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Δεν υπάρχουν ενδείξεις για εμπλοκή τρίτου κράτους στη δολιοφθορά στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Γερμανία:  Δεν υπάρχουν ενδείξεις για εμπλοκή τρίτου  κράτους στη δολιοφθορά στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Η αστυνομία δεν αποκλείσει πολιτικά κίνητρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε

Σχετικά Άρθρα

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν απέκλεισε πολιτικά κίνητρα στην ύποπτη δολιοφθορά των καλωδίων του συστήματος επικοινωνίας στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Γερμανίας το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022, αλλά ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ανάμειξης ξένου κράτους ή τρομοκρατίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022
Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Βερολίνου δήλωσε ότι διερευνά ακόμη τη δολιοφθορά των καλωδίων ραδιοεπικοινωνίας στο Βερολίνο και στο Herne στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία (NRW), που διέκοψε κάθε σιδηροδρομική κυκλοφορία στη βόρεια Γερμανία για περίπου τρεις ώρες το Σάββατο (8/10).

Πολιτικά κίνητρα

Η ομοσπονδιακή αστυνομία της Γερμανίας παρέδωσε την υπόθεση στα γραφεία της υπηρεσίας ασφαλείας του Βερολίνου και της NRW.
Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται επιθέσεις - που συχνά συνδέονται με αριστερούς εξτρεμιστές - στο σύστημα επικοινωνιών της κρατικής σιδηροδρομικής εταιρείας Deutsche Bahn, αν και είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών.
Οι φόβοι έχουν αυξηθεί μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τις επιθέσεις στους αγωγούς Nord Stream για στοχευμένες επιθέσεις σε κρίσιμες υποδομές της Γερμανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης