Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Αμερικανοί απορρίπτουν τις πολεμικές ιαχές των Δημοκρατικών του Biden – To 80% ζητά ειρήνη και διπλωματία με τους «αντιπάλους»

Οι Αμερικανοί απορρίπτουν τις πολεμικές ιαχές των Δημοκρατικών του Biden – To 80% ζητά ειρήνη και διπλωματία  με τους «αντιπάλους»
Tο 80% των Αμερικανών θέλει ο Λευκός Οίκος να συνεχίσει τις πυρηνικές συνομιλίες με το Ιράν
Σχετικά Άρθρα

Η συντριπτική πλειονότητα των Αμερικανών αντιτάσσεται στις πολεμικές διαθέσεις της δημοκρατικής κυβέρνησης του Biden και επιθυμεί διαπραγματεύσεις με τους «εχθρούς» της Ουάσιγκτον.
Για παράδειγμα, σχεδόν το 80% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θέλει ο Λευκός Οίκος να συνεχίσει τις πυρηνικές συνομιλίες με το Ιράν
.
Το  Eurasia Group δημοσίευσε μια νέα έρευνα ρωτώντας τους Αμερικανούς εάν η κυβέρνηση πρέπει να διαπραγματευτεί με τους αντιπάλους.
Σχεδόν διπλάσιοι Αμερικανοί δήλωσαν ότι θέλουν περισσότερες συνομιλίες σε σύγκριση με εκείνους που ζητούν λιγότερη διπλωματία.
Από τότε που ο Biden έγινε πρόεδρος, η σχέση της Ουάσιγκτον με τη Μόσχα, το Πεκίνο, την Πιονγκγιάνγκ και την Τεχεράνη έχει καταστεί τεταμένη.

Πολεμικός ο Λευκός Οίκος

 Ωστόσο, ο ολοένα και πιο «εχθρικός» Λευκός Οίκος δεν αντικατοπτρίζει την αμερικανική κοινή γνώμη.
Από χρόνο σε χρόνο, η δημοσκόπηση δείχνει μια αύξηση των Αμερικανών που προτιμούν τη διπλωματία αντί της απομόνωσης.
Οι δημοσκόποι βρήκαν επίσης συντριπτική υποστήριξη για τις διαπραγματεύσεις με το Ιράν.
Όταν ρωτήθηκαν, «πιστεύετε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για να αποτρέψουν το Ιράν από το να αποκτήσει ή να αναπτύξει πυρηνικό όπλο στο εγγύς μέλλον» το 78,8% των Αμερικανών είπαν ναι, συμπεριλαμβανομένων πάνω από το 70% των Ρεπουμπλικάνων.
polling.png
Ο Biden  προχώρησε σε εκστρατεία για τη δέσμευση της Τεχεράνης και την επιστροφή της στην πυρηνική συμφωνία που συνήφθη επί προεδρίας Obama.
Ο πρόεδρος Trump αποχώρησε από τη συμφωνία το 2018.

«Μέγιστη πίεση»

Ο Biden ακολουθεί μία πολιτική «μέγιστης πίεσης», συσσωρεύοντας πρόσθετες κυρώσεις και εμποδίζοντας τις ΗΠΑ να επανέλθουν στην πυρηνική συμφωνία.
Σχετικά με τη Ρωσία και την Ουκρανία, η δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι «η αποφυγή ενός άμεσου πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας είναι η μεγαλύτερη διακομματική επιθυμία των Αμερικανών.
Ακολουθεί η επιθυμία των Αμερικανών να αποτραπούν τα δεινά του  ουκρανικού λαού.
russia_1.png
Ενώ οι Αμερικανοί προτιμούν τη διπλωματία με αντιπάλους, οι πολιτικοί στην Ουάσιγκτον υποστηρίζουν σε μεγάλο βαθμό μια απομονωτική πορεία.
Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Bob Menendez γνωστό «γεράκι» κατά του Ιράν και έχει εκφράσει επανειλημμένα την αντίθεσή του σε μια διπλωματική συμφωνία με την Τεχεράνη, τονίζει το «Libertarian Institute».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης