Τελευταία Νέα
Διεθνή

HSBC: Σοβαρά ερωτηματικά για την κερδοφορία των τραπεζών

tags :
HSBC: Σοβαρά ερωτηματικά για την κερδοφορία των τραπεζών
Τα προβλήματα που εμφανίζει ο τραπεζικός κλάδος αναδεικνύει σε κλαδική ανάλυση της η HSBC, στην οποία επισημαίνει μεταξύ άλλων πως τα θέματα χρηματοδότησης εμμένουν, ενώ οι νέες αυστηρότερες μεταρρυθμίσεις εγείρουν φόβους για την κερδοφορία των τραπεζών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την HSBC, οι πρόσφατες εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο δείχνουν ότι το θέμα της χρηματοδότησης παραμένει ένα από τα βασικά ζητήματα που επηρεάζουν το management των τραπεζών, με θέματα όπως τα assets και η δομή των υποχρεώσεων να παραμένουν στο επίκεντρο τα επόμενα χρόνια.
Παράλληλα, αναφερόμενος στα stress tests, ο διεθνής οίκος τονίζει πως η προσομοίωση ακραίων καταστάσεων των ευρωπαϊκών τραπεζών από την CEBS έτεινε να είναι πολύ ήπια, χωρίς να εξετάζονται θέματα χρεωκοπίας, ενώ χρησιμοποιήθηκε ο δείκτης Tier I και όχι ο δομικός Tier 1.
Σε ότι αφορά τον τομέα της κερδοφορίας, η HSBC  τονίζει ότι οι νέες αυστηρότερες μεταρρυθμίσεις έχουν δημιουργήσεις προβληματισμό για το «πόσο» θα επηρεάσουν την κερδοφορία των τραπεζών, με τους περισσότερους να ισχυρίζονται ότι θα είναι χαμηλότερη, καθώς θα είναι μειωμένη η μόχλευση και τα περιθώρια κέρδους.
Τέλος, σε ότι αφορά την Βασιλεία ΙΙΙ, η HSBC σχολιάζει ότι αναμένεται να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις κεφαλαιακές απαιτήσεις, υποχρεώνοντας τις τράπεζες να προχωρήσουν σε αυξήσεις κεφαλαίων, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στους νέους κανονισμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης