Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία - Προεδρικές εκλογές: Στις κάλπες 6,4 εκατ. ψηφοφόροι – Φαβορί ο Alexander Van der Bellen

Αυστρία - Προεδρικές εκλογές: Στις κάλπες 6,4 εκατ. ψηφοφόροι – Φαβορί ο Alexander Van der Bellen
Τα εκλογικά τμήματα θα κλείσουν στις 17:00 (18:00 ώρα Ελλάδος)

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα, Κυριακή 9/10, περίπου 6,4 εκατομμύρια ψηφοφόροι στην Αυστρία για να αναδείξουν τον νέο ομοσπονδιακό πρόεδρο της χώρας, με τον απερχόμενο αρχηγό του κράτους Alexander Van der Bellen να θεωρείται αδιαφιλονίκητο φαβορί.
Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 07:00 (τοπική ώρα, στις 08:00 ώρα Ελλάδας) και θα κλείσουν στις 17:00 (18:00), ενώ αμέσως μετά αναμένονται τα πρώτα exit poll.

Το φαβορί

Ο 78χρονος Alexander Van der Bellen, που βρίσκεται αντιμέτωπος με άλλους επτά υποψηφίους σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, σε περίπτωση που συγκεντρώσει πάνω από το 50% των ψήφων θα εκλεγεί απευθείας για νέα εξαετή θητεία.
Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή εάν δεν εξασφαλίσει την πλειοψηφία, τότε θα υπάρξει δεύτερος γύρος μεταξύ των δύο επικρατέστερων υποψηφίων.
Πάντως, η πλειοψηφία των δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι συγκεντρώνει πολύ υψηλότερο ποσοστό από το αναγκαίο (έως και τα 2/3), καθώς υποστηρίζεται από σχεδόν όλες τις πολιτικές παρατάξεις, εκτός του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος της Ελευθερίας της Αυστρίας (FPÖ).
Δεύτερος, ο υποψήφιός του αισθητά εξασθενημένου πολιτικά σε σχέση με το παρελθόν λόγω σειράς σκανδάλων FPÖ, ο 60χρονος Walter Rosenkranz.
Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους υποψήφιους, πρόκειται για πρόσωπα ως τώρα μάλλον άγνωστα στην αυστριακή κοινή γνώμη, καθώς είναι ένας μπλόγκερ, ένας γιατρός, ένας αρθρογράφος και ένα στέλεχος κόμματος που εναντιώνεται στους εμβολιασμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης