Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναβρασμός στη Ρωσία: Αυξανόμενες ενδείξεις πως ο Putin θα κηρύξει πλήρη πόλεμο κατά της Ουκρανίας

Αναβρασμός στη Ρωσία: Αυξανόμενες ενδείξεις πως ο Putin θα κηρύξει πλήρη πόλεμο κατά της Ουκρανίας
«Η τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας δεν είναι πλέον απλώς μια πρόκληση, αλλά μια κήρυξη πολέμου χωρίς κανόνες», ανακοίνωσε η Κρατική Δούμα της Ρωσίας στις 8 Οκτωβρίου

Στον απόηχο της μεγάλης επίθεσης στη Γέφυρα της Κριμαίας υπάρχουν αυξανόμενες εικασίες ότι ο Vladimir Putin θα μπορούσε να είναι έτοιμος να κηρύξει πλήρη πόλεμο στην Ουκρανία, κλιμακώνοντας πολύ πέρα από την επί του παρόντος αποκαλούμενη «ειδική επιχείρηση».
Ορισμένοι εξέχοντες Ρώσοι πολιτικοί ζητούν έντονα ίση απάντηση στην «κήρυξη πολέμου» της ίδιας της Ουκρανίας στην επίθεση, σύμφωνα με πηγές των κρατικών μέσων ενημέρωσης:
«Η τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας δεν είναι πλέον απλώς μια πρόκληση, αλλά μια κήρυξη πολέμου χωρίς κανόνες», ανακοίνωσε η Κρατική Δούμα της Ρωσίας στις 8 Οκτωβρίου.
Μιλώντας στο RIA Novosti, ο αναπληρωτής πρόεδρος Oleg Morozov είπε ότι η έκρηξη ήταν «ένας κραυγαλέος τρομοκρατικός πόλεμος που διεξάγεται εναντίον μας». ...αν δεν υπάρξει «επαρκής» απάντηση, τέτοιες επιθετικές ενέργειες θα ήταν πιο πιθανό να συμβούν.
«Αν σιωπήσουμε ως απάντηση και δεν δώσουμε την κατάλληλη απάντηση, τέτοιες τρομοκρατικές επιθέσεις θα πολλαπλασιαστούν», είπε.
Την ίδια στιγμή, πολλοί παρατηρητές πολέμου αναρωτιούνται, είναι αυτή η αρχή της δηλωμένης πρόθεσης του Zelensky να πάρει πίσω την Κριμαία;» διερωτήθηκε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης