Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin και Zelensky συμφώνησαν να συμμετάσχουν στη σύνοδο κορυφής της G20 στην Ινδονησία

Putin και Zelensky συμφώνησαν να συμμετάσχουν στη σύνοδο κορυφής της G20 στην Ινδονησία

Η σύνοδος της ομάδας των G20 θα διεξαχθεί το Νοέμβριο και υπάρχει συμφωνία των δύο ηγετών για κοινή παρουσία, σύμφωνα με τον πρέσβη της Ινδονησίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Husin Bagis

Ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky συμφώνησαν να παραστούν στη σύνοδο κορυφής της G20 στο Μπαλί, δήλωσε ο Πρέσβης της Ινδονησίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Husin Bagis, αναφέρει το The National το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022.
Σύμφωνα με τον πρέσβη, η Ινδονησία πραγματοποήσε διπλωματικές επαφές για να φιλοξενήσει τους δύο προέδρους για τη σύνοδο κορυφής, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο.
Ειδικότερα, οι Ινδονήσιοι αξιωματούχοι εξατάζουν  πώς να φιλοξενήσουν τους προέδρους σε διαφορετικά ξενοδοχεία και πώς να αποφύγουν πρόσθετες εντάσεις στο περιθώριο της συνόδου κορυφής.
Δεν αποκλείεται να έχουν προσωπική συνάντηση Putin και Zelensky στη σύνοδο της G20. Εάν συμβεί, θα είναι η πρώτη τους συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Το παρασκήνιο

«Θέλουμε να κάνουμε την G20 πλατφόρμα για την ειρήνη, όχι τη σύγκρουση», δήλωσε ο Bagis.
Στις 16 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος Putin επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της Ρωσίας στη σύνοδο κορυφής της G20 στην Ινδονησία, αλλά δεν δεσμεύτηκε για τη δική του παρουσία στην εκδήλωση.
Η Ουάσιγκτον προέτρεψε τον Zelensky να παραστεί στη σύνοδο κορυφής της G20, εάν ο Ρώσος πρόεδρος επρόκειτο να έρθει και εκεί
Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος άφησε στον Zelensky το δικαίωμα για διαδικτυακή συμμετοχή στη σύνοδο κορυφής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης