Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Άδικο το αμερικανικό embargo στην τεχνολογία των ημιαγωγών, θα πλήξει την οικονομία των ΗΠΑ

Κίνα: Άδικο το αμερικανικό embargo στην τεχνολογία των ημιαγωγών, θα πλήξει την οικονομία των ΗΠΑ

Η βιομηχανία ημιαγωγών αντιμετωπίζει απότομη πτώση της ζήτησης για εξαρτήματα προσωπικών υπολογιστών και smartphones

Σχετικά Άρθρα

Η Κίνα επέκρινε τους διευρυμένους αμερικανικούς περιορισμούς στην πρόσβασή της στην τεχνολογία ημιαγωγών, τονίζοντας ότι θα βλάψουν τις αλυσίδες εφοδιασμού και την παγκόσμια οικονομία, όπως μεταδίδει το Bloomberg το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022.
Η κυβέρνηση του προέδρου Joe Biden ανακοίνωσε τους περιορισμούς των εξαγωγών την Παρασκευή (7/10), κλιμακώνοντας τις εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών και προσθέτοντας περαιτέρω επιπλοκές σε μια βιομηχανία που αντιμετωπίζει πτώση της ζήτησης.

Οι περιορισμοί

Τα μέτρα επιδιώκουν να σταματήσουν την προσπάθεια της Κίνας να αναπτύξει τη δική της βιομηχανία ημιαγωγών και να προωθήσει τις στρατιωτικές της δυνατότητες.
Περιλαμβάνουν περιορισμούς στην εξαγωγή ορισμένων τύπων ημιαγωγων που χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων στην τεχνητή νοημοσύνη και αυστηροποιούν τους κανόνες για την πώληση εξοπλισμού κατασκευής ημιαγωγών σε οποιαδήποτε κινεζική εταιρεία.
Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Mao Ningk δήλωσε ότι τα μέτρα, τα οποία αρχίζουν να τίθενται σε ισχύ αυτόν τον μήνα, είναι άδικα και «θα πλήξουν επίσης τα συμφέροντα των αμερικανικών εταιρειών».

Μεταφορά τεχνογνωσίας

Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να διασφαλίσουν ότι οι κινεζικές εταιρείες δεν θα μεταφέρουν την τεχνολογία στον στρατό της χώρας και ότι οι κατασκευαστές τσιπ στην Κίνα δεν θα αναπτύξουν την ικανότητα να κατασκευάζουν οι ίδιες προηγμένους ημιαγωγούς.
Οι κανόνες έρχονται σε μια δύσκολη στιγμή για τη βιομηχανία ημιαγωγών, η οποία υφίσταται απότομη πτώση της ζήτησης για εξαρτήματα προσωπικών υπολογιστών και smartphones.
Οι μετοχές πολλών από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ημιαγωγών παγκοσμίως σημείωσαν πτώση την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης