Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Οι ΗΠΑ να σταματήσουν να διεκδικούν την παγκόσμια κυριαρχία – Παραβιάζουν διαρκώς το διεθνές δίκαιο

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Οι ΗΠΑ να σταματήσουν να διεκδικούν την παγκόσμια κυριαρχία – Παραβιάζουν διαρκώς το διεθνές δίκαιο

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Sergey Lavrov, οι Αμερικανοί στην πραγματικότητα «παραβιάζουν διαρκώς το διεθνές δίκαιο» και «τους άγραφους κανόνες όσον αφορά τις διπλωματικές πρακτικές», που υπήρχαν εδώ και δεκαετίες

Σχετικά Άρθρα

Είναι πιθανό να σπάσει ο φαύλος κύκλος στις σχέσεις Ρωσίας - ΗΠΑ εάν η Ουάσιγκτον εγκαταλείψει τις διεκδικήσεις της για παγκόσμια κυριαρχία, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Argumenty i Fakty, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022.
«Είναι δυνατόν να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος;
Σίγουρα είναι.
Για να προχωρήσει μπροστά, η Ουάσιγκτον πρέπει να εργαστεί σοβαρά να διορθώσει τα λάθη της και να εγκαταλείψει τις διεκδικήσεις της για παγκόσμια κυριαρχία.
Θα πρέπει επίσης να βγάλει συμπεράσματα από τις αποτυχημένες προσπάθειές της να παρέμβει στο εσωτερικό μας υποθέσεις», τόνισε.

Οι κανόνες των ΗΠΑ

Ωστόσο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Sergey Lavrov, οι Αμερικανοί στην πραγματικότητα «παραβιάζουν διαρκώς το διεθνές δίκαιο» και «τους άγραφους κανόνες όσον αφορά τις διπλωματικές πρακτικές», που υπήρχαν εδώ και δεκαετίες.
«Παρά την τρέχουσα γεωπολιτική πραγματικότητα, οι ΗΠΑ επιδιώκουν να κυριαρχήσουν στα υπόλοιπα μέλη της διεθνούς κοινότητας και να κάνουν όλους να ακολουθούν τους κανόνες που επινοούν», σημείωσε ο Ρώσος κορυφαίος διπλωμάτης.

Επώδυνο και δύσκολο

«Οι ελίτ που μισούν τη Ρωσία στις ΗΠΑ σπρώχνουν παράλογα τον Λευκό Οίκο προς μια ανοιχτή αντιπαράθεση με τη Ρωσία.
Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια απερίσκεπτη πολιτική με στόχο την κλιμάκωση των παγκόσμιων εντάσεων», πρόσθεσε ο Λαβρόφ.
«Κατανοούμε ότι είναι επώδυνο και δύσκολο για τις ΗΠΑ να αποδεχθούν τη νέα παγκόσμια ισορροπία δυνάμεων.
Ωστόσο, όσο πιο γρήγορα αρχίσει να λαμβάνει υπόψη την υπό διαμόρφωση  γεωπολιτική πραγματικότητα, τόσο λιγότερες ανοησίες θα διαπράξει και τόσο καλύτερος ο αντικειμενικός σχηματισμός μιας πιο δίκαιης και η δημοκρατική πολυκεντρική παγκόσμια τάξη θα πάει», επισήμανε ο Lavrov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης