Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή CDC: Τα lockdowns και τα μέτρα για Covid εξασθένησαν δραματικά το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών – Ρεκόρ νοσηλειών

Παραδοχή CDC: Τα lockdowns και τα μέτρα για Covid εξασθένησαν δραματικά το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών – Ρεκόρ νοσηλειών
Τα μέτρα για τον Covid κατέστειλαν την εξάπλωση μικροβίων που είναι ζωτικής σημασίας για την οικοδόμηση ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος
Σχετικά Άρθρα

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι περισσότερα παιδιά και νεαροί από ποτέ έχουν νοσηλευτεί με κρυολογήματα και αναπνευστικά προβλήματα και ενώ «οι ειδικοί έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι τα lockdown και τα μέτρα που χρησιμοποιούνται για τον περιορισμό του Covid, όπως οι μάσκες προσώπου κατέστειλαν την εξάπλωση μικροβίων που είναι ζωτικής σημασίας για την οικοδόμηση ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος».
Σύμφωνα με την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν σχεδόν 700 παιδιά, σχεδόν το 55% βρέθηκε θετικό σε αναπνευστικούς ιούς τον Αύγουστο του 2021.
Από αυτά, 450 μεταφέρθηκαν σε τμήματα επειγόντων περιστατικών όπου σχεδόν το 35% είχε αναπνευστικό ιό - κάτι που είναι συγκρίσιμο με τους χειμερινούς μήνες όταν πάνω από το 30% των ασθενών έχουν τακτικά τον ιό, σύμφωνα με την έκθεση.
Τα αμερικανικά κέντρα πρόληψης νοσημάτων (CDC) λαμβάνουν δείγματα από τυχαία παιδιατρικά νοσοκομεία στις ΗΠΑ και κάνουν εθνικές εκτιμήσεις για να μετρήσουν πόσο διαδεδομένοι είναι οι ιοί.
Υπήρχαν σχεδόν 700 παιδιά στο νοσοκομείο άρρωστα με αναπνευστικό ιό στους επτά θαλάμους που αποτέλεσαν αντικείμενο μελέτης τον περασμένο Αύγουστο, από τα οποία λίγο περισσότερα από τα μισά είχαν βρεθεί θετικά στον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV) - ο οποίος είναι συνήθως καλοήθης.

Ρεκόρ νοσηλειών

Αυτά ήταν τα υψηλότερα επίπεδα που καταγράφηκαν ποτέ το καλοκαίρι και είναι αποτέλεσμα των σκληρών περιοριστικών μέτρων για τον Covid.
Το υψηλό ρεκόρ όλων των εποχών σημειώθηκε τον Δεκέμβριο, όταν το 60% των παιδιών σε θαλάμους με αναπνευστικές ασθένειες μολύνθηκαν από RSV, γράφει η Daily Mail.
Επιπλέον, ξεχωριστά δεδομένα από τα CDC δείχνουν ότι οι επισκέψεις στο νοσοκομείο για παιδιά κάτω των τεσσάρων ετών μπορεί να επιδεινώνονται.
Για την εβδομάδα που έληξε στις 18 Σεπτεμβρίου 2022, το 4,7% των επισκέψεων στα νοσοκομεία, αφορούσε σε νήπια με αναπνευστικές δυσκολίες.

Η ευθύνη των lockdowns

Ο ιατρικός διευθυντής του Yale, Scott Roberts, δήλωσε στη Mail ότι τα lockdown στέρησαν από τα παιδιά την ικανότητα να αποκτήσουν ανοσία σε κοινές ασθένειες.
«Υπάρχουν δύο συνέπειες σε αυτό», σημείωσε.
«Πρώτον, το χρονικό περιθώριο των περιορισμών δίνει χρόνο στους ιούς να μεταλλαχθούν ακόμη περισσότερο για να προκαλέσουν πιο σοβαρή ασθένεια.
Και δεύτερον, όποια ανοσία έχει δημιουργηθεί σε αυτούς τους ιούς, θα έχει εξασθενήσει κάνοντας την ανοσοαπόκριση τώρα πολύ λιγότερο ισχυρή», τόνισε.
Ο Roberts, πρόσθεσε ότι ο γιος του, ο οποίος μόλις έγινε δύο ετών, εμφάνισε επανειλημμένες μολύνσεις μετά την έναρξη του προγράμματος στον παιδικό σταθμό.
«Ήμασταν αρκετά προστατευμένοι κατά τη διάρκεια της πανδημίας», είπε, προσθέτοντας « τώρα ο γιος μου μόλις ξεκίνησε τον παιδικό σταθμό παθαίνει συνεχείς μολύνσεις».
Η αύξηση των νοσηλειών μεταξύ παιδιών σημειώθηκε στην Εβδομαδιαία Έκθεση Νοσηρότητας και Θνησιμότητας του CDC (MMWR), αφού οι επιστήμονες παρακολούθησαν επτά νοσοκομεία σε επτά πολιτείες για τον αριθμό των παιδιών που εισήχθησαν για αναπνευστικά προβλήματα.
Στη συνέχεια, κάθε παιδί υποβλήθηκε σε εξετάσεις για να προσδιοριστεί ποια ασθένεια είχε - κάτι που δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αυτός ήταν ο λόγος της νοσηλείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης