Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Συναγερμός στη Νέα Νότια Ουαλία για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα – Προειδοποιήσεις για πλημμύρες

Αυστραλία: Συναγερμός στη Νέα Νότια Ουαλία για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα – Προειδοποιήσεις για πλημμύρες

Στις προετοιμασίες για την αντιμετώπιση των πλημμυρών συμμετέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Αυστραλίας, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται 500 εθελοντές διασώστες

Αντιμέτωπη με νέες έντονες βροχοπτώσεις και πιθανόν πλημμύρες θα βρεθεί το Σάββατο 8/10 η Νέα Νότια Ουαλία, η πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, αφού αυξήθηκε σε 64 ο αριθμός των προειδοποιήσεων για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα αυξήθηκε και οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να αποφύγουν τις μετακινήσεις.
Και στο Σίδνεϊ αναμένονται βροχοπτώσεις και ήδη, έχουν εκδοθεί προειδοποιήσεις για πλημμύρες σε κοντινά ποτάμια και την ευρύτερη περιοχή, καθώς η στάθμη του νερού σε αυτά έχει ανέβει λόγω της βροχής που έπεσε την Τετάρτη σε ορισμένες περιοχές της πολιτείας, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι.
«Υπάρχει σημαντικός κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων σε όλη την πολιτεία μας», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Dominic Perrottet.
«Αυτή τη στιγμή έχουμε μια κατάσταση όπου τα φράγματα είναι γεμάτα, τα ποτάμια είναι γεμάτα, άρα καθώς αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις, ζητούμε από όλους να συνεχίσουν να είναι προσεκτικοί», πρόσθεσε.
Οι νέες βροχοπτώσεις που αναμένονται κατά τη διάρκεια της νύχτας θα αυξήσουν τον κίνδυνο για πλημμυρικά φαινόμενα, κατολισθήσεις και πτώσεις δέντρων, δήλωσε η Steph Cooke η πολιτειακή υπουργός αρμόδια για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
«Πραγματικά ζητάμε από τις κοινότητες, ιδιαίτερα αυτές στο Σίδνεϊ, σήμερα το βράδυ, σας παρακαλούμε να προσέχετε», δήλωσε η Steph Cooke.

Προετοιμασίες

Στις προετοιμασίες για την αντιμετώπιση των πλημμυρών συμμετέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Αυστραλίας, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται 500 εθελοντές διασώστες.
Σημειώνεται ότι το τελευταίο 24ωρο έγιναν 10 διασώσεις σε πλημμυρισμένες περιοχές, σύμφωνα με την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης.
Η ανατολική Αυστραλία βιώνει την τρίτη κατά σειρά χρονιά του καιρικού φαινομένου La Ninia, που προκαλεί περισσότερες βροχοπτώσεις και μάλιστα, το Σίδνεϊ ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι κατέγραψε τη χρονιά με τις περισσότερες βροχοπτώσεις από τότε που άρχισαν να τηρούνται αρχεία, το 1858.
Στο μεταξύ, προβληματισμός υπάρχει για τους δρόμους και την κίνηση που αναμένεται να αυξηθεί , καθώς αναμένεται η επιστροφή τη Δευτέρα 10/10 των μαθητών στα σχολεία, αλλά και των περίπου 200.000 θεατών που παρακολούθησαν πρωτάθλημα αγώνων αυτοκινήτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης