Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Σεισμός 2,5 βαθμών κοντά σε πεδίο δοκιμών πυραύλων - Mάλλον «φυσική», σύμφωνα με τη Νότια Κορέα

Βόρεια Κορέα: Σεισμός 2,5 βαθμών κοντά σε πεδίο δοκιμών πυραύλων - Mάλλον  «φυσική», σύμφωνα με τη Νότια Κορέα
Στην περιοχή  έχουν γίνει αισθητοί αρκετοί μικροί σεισμοί φέτος, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι οφείλονται στη γεωλογική αστάθεια λόγω των έξι δοκιμών πυρηνικών όπλων που έχουν γίνει στο Punggye-ri

Σεισμός κοντά σε πεδίο δοκιμών πυρηνικών όπλων της Βόρειας Κορέας σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 8/10, με τη μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία της Νότιας Κορέας να διαβεβαιώνει πως μάλλον οφειλόταν σε φυσικά αίτια.
Ο σεισμός σημειώθηκε σε περιοχή βορειοανατολικά του πεδίου δοκιμών Punggye-ri στις 02:54 (σ.σ. τοπική ώρα, Παρασκευή 7/10 στις 20:54 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την νοτιοκορεατική μετεωρολογική υπηρεσία.
«Εκτιμάται πως επρόκειτο για φυσικό σεισμό», ανέφερε η υπηρεσία σε ενημερωτικό δελτίο της, προσθέτοντας πως υπολογίστηκε πως το εστιακό βάθος ήταν 23 χιλιόμετρα.

Πολλοί μικροί σεισμοί

Στην περιοχή αυτή έχουν γίνει αισθητοί αρκετοί μικροί σεισμοί φέτος, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι οφείλονται στη γεωλογική αστάθεια λόγω των έξι δοκιμών πυρηνικών όπλων που έχουν γίνει στο Punggye-ri.
Σημειώνεται ότι εδώ και καιρό αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ προειδοποιούν ότι η Pyongyang ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέα δοκιμή πυρηνικού όπλου, την έβδομη κατά σειρά, πιθανόν στο μεσοδιάστημα ανάμεσα στο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (16/10) και τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ (8/11).
Πάντως, το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας υπογραμμίζει πως είναι δύσκολο έως αδύνατο να προβλεφθεί πότε θα γίνει η νέα δοκιμή.
Στο μεταξύ, Σεούλ, Τόκιο και Ουάσινγκτον έχουν εντείνει τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια τελευταία και μάλιστα την Πέμπτη 6/10 έγιναν ασκήσεις με τη συμμετοχή αμερικανικού αντιτορπιλικού, που ανήκει στην ομάδα κρούσης του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Ronald Reagan.
Από την πλευρά της, η Βόρεια Κορέα έχει προβεί σε αριθμό-ρεκόρ δοκιμών πυραύλων φέτος και ο ηγέτης της Kim Jong Un λώσει πως είναι αμετάκλητο το καθεστώς πυρηνικής δύναμης της χώρας, αποτρέποντας έτσι κάθε πιθανότητα επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για την αποπυρηνικοποίηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης