Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Καρφιά» Alvine Capital: Πρέπει να «πολεμήσουμε» την Fed - «Έρχονται πολύ δύσκολες καταστάσεις»

«Καρφιά» Alvine Capital: Πρέπει να «πολεμήσουμε» την Fed - «Έρχονται πολύ δύσκολες καταστάσεις»
Τα σχόλια έρχονται καθώς οι ΗΠΑ βιώνουν ταχύ πληθωρισμό και άνθηση του δολαρίου, και οι οικονομολόγοι εικάζουν τι θα κάνει στη συνέχεια η Fed

Οι επενδυτές δεν πρέπει απαραίτητα να ευθυγραμμίζουν τις επενδυτικές τους αποφάσεις με τις ενέργειες της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, σύμφωνα με τον Stephen Isaacs, πρόεδρο της επενδυτικής επιτροπής της Alvine Capital.
«Το ερώτημα που πρέπει να κάνουμε στον εαυτό μας είναι «πρέπει να πολεμήσουμε την Fed; Και λέω ότι στην πραγματικότητα θα πρέπει να το λάβουμε υπόψη μας, γιατί η Fed είναι εσφαλμένη. 
Η Fed βασικά έκανε λάθος για δύο χρόνια», είπε ο Stephens στο «Squawk Box Europe» του CNBC την Πέμπτη. 
Τα σχόλιά του έρχονται καθώς οι ΗΠΑ βιώνουν ραγδαία πληθωρισμό και άνθηση του δολαρίου και οι οικονομολόγοι εικάζουν τι θα κάνει η Fed στη συνέχεια .
Οι επενδυτές σε όλο τον κόσμο θα παρακολουθούν την έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Σεπτεμβρίου, η οποία αναμένεται αργότερα την Παρασκευή, για περαιτέρω ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της Fed .

Πρέπει να πολεμήσουμε τη Fed γιατί είναι εσφαλμένη

Ο Stephens είπε ότι η Fed άργησε μέχρι αυτό το καλοκαίρι για να αντιμετωπίσει πραγματικά την οικονομική κατάσταση των ΗΠΑ, αφού «άναψε πληθωριστικές πυρκαγιές» προς το τέλος της πανδημίας Covid-19.
Το επιτόκιο αναφοράς της Fed ήταν σχεδόν μηδενικό τον Μάρτιο, αλλά έκτοτε έχει ξεκινήσει την  πιο επιθετική  σειρά αυξήσεων επιτοκίων από τη δεκαετία του 1980, ανεβάζοντας το επιτόκιο σε στόχο τουλάχιστον 3%. 
Τώρα, ο Stephens είπε ότι ίσως αξίζει να κάνουμε μια στροφή από τη Fed.
«Εάν τα δεδομένα αλλάξουν πραγματικά, εάν η οικονομική και πιστωτική κατάσταση στην οικονομία αρχίσει να ξετυλίγεται πραγματικά, τότε η Fed ... θα κινηθεί επιθετικά. Και λαμβάνοντας υπόψη, ότι η αγορά είναι τόσο μπροστά στις υποθέσεις πολύ υψηλών επιτοκίων, αυτό θα μπορούσε να έχει πολύ δραματική επίδραση στις τιμές των περιουσιακών στοιχείων», είπε ο Stephens.
Οι ΗΠΑ δεν έχουν ξεφύγει ακόμη οικονομικά, είπε ο Stephens, με μια σειρά από «πολύ δύσκολες καταστάσεις» να έρχονται τους επόμενους μήνες.
«Πιστεύω ότι θα μπορούσε να υπάρξει ένα πιστωτικό γεγονός. Θα μπορούσε να υπάρξει κάτι που ανατινάσσεται… Άρα αυτό είναι το είδος των πραγμάτων που πραγματικά αναζητώ, ψάχνω για ένα σημείο ενεργοποίησης και νομίζω ότι οι επενδυτές θα πρέπει να κοιτάξουν εκείνη την περίοδο για τη συσσώρευση περιουσιακών στοιχείων»,  σημείωσε με έμφαση ο Stephens.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης