Τελευταία Νέα
Διεθνή

Veran (Γαλλία): Διατηρούμε διπλωματική επαφή με τη Ρωσία για να αποκλείσουμε σενάριο πυρηνικής καταστροφής

Veran (Γαλλία): Διατηρούμε διπλωματική επαφή με τη Ρωσία για να αποκλείσουμε σενάριο πυρηνικής καταστροφής
Είμαστε σε επαγρύπνηση, απαράδεκτο το πυρηνικό σενάριο υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η Γαλλία διατηρεί διπλωματική επαφή με τη Ρωσία έτσι ώστε να αποκλείσει το σενάριο μιας πυρηνικής καταστροφής διατύπωσε ο Olivier Veran, εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης.
«Η Γαλλία και η Δυτική Ευρώπη είναι σε υψηλή επαγρύπνηση και θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα, συμπεριλαμβανομένων και των διπλωματικών, προκειμένου να αποτρέψει μια εξέλιξη γεγονότων που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πυρηνική καταστροφή.
Ακούσαμε απειλές από τη Μόσχα, αλλά η διατήρηση των διπλωματικών διαύλων μας βοηθά να επισημάνουμε ότι αυτό το σενάριο είναι μη αποδεκτό» υποστήριξε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM ο Olivier Veran.
«Συνεργαζόμαστε στενά για όλα τα σενάρια, συμπεριλαμβανομένου του πλαισίου της κατάστασης γύρω από τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Zaporozhia (ZNPP).
Επί του παρόντος, η αποστολή του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) εργάζεται στο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας προκειμένου να διασφαλίσει τις συνθήκες ασφαλείας του και να επιβεβαιώσει την απουσία προβλημάτων με τους αντιδραστήρες του» υπογράμμισε ο Veran.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης