Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προς επαναγορά χρέους 3 δισ. ελβετικών φράγκων από την Credit Suisse

Προς επαναγορά χρέους 3 δισ. ελβετικών φράγκων από την Credit Suisse
Η μετοχή της Credit Suisse έχει χάσει πάνω από το 50% της αξίας της από τις αρχές του έτους
Σχετικά Άρθρα

Στην επαναγορά χρέους ύψους 3 δισ. ελβετικών φράγκων θα προχωρήσει η Credit Suisse, την ώρα που οι επενδυτές αναμένουν το νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης μετά τη «βουτιά» της μετοχής σε ιστορικά χαμηλά, μία σειρά σκανδάλων και αποτυχημένης διαχείρισης.
«Οι συναλλαγές συνάδουν με την προληπτική προσέγγισή μας για τη διαχείριση της συνολικής σύνθεσης των υποχρεώσεών μας και τη βελτιστοποίηση των δαπανών για τόκους και μας επιτρέπουν να επωφεληθούμε από τις συνθήκες της αγοράς για την επαναγορά χρέους σε ελκυστικές τιμές», ανέφερε η ελβετική τράπεζα σε ανακοίνωσή της.
Η Credit Suisse ανέφερε ότι προβαίνει σε προσφορά σε μετρητά σε σχέση με οκτώ τίτλους χρέους υψηλής εξασφάλισης σε ευρώ ή στερλίνες έναντι συνολικού τιμήματος έως και 1 δισ. ευρώ.
Ταυτόχρονα υπέβαλε προσφορά σε μετρητά για την εξαγορά 12 τίτλων ανώτερου χρέους σε δολάρια ΗΠΑ για συνολικό τίμημα έως και 2 δισ. δολάρια.
Οι προσφορές θα λήξουν στις 3 και 10 Νοεμβρίου αντίστοιχα, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που καθορίζονται στα έγγραφα των προσφορών, πρόσθεσε.
Η μετοχή της Credit Suisse έχει χάσει πάνω από το 50% της αξίας της από τις αρχές του έτους.

Moody's: Ζημιές 3 δισ. δολ.

Στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2022 εκτιμά πως θα αυξηθούν οι ζημίες για την Credit Suisse ο οίκος αξιολόγησης Moody's, γεγονός το οποίο θα «ρίξει» τον δείκτη κεφαλαίου CET1 κάτω από το 13% (το διεθνές ρυθμιστικό ελάχιστο είναι 8% και η αντίστοιχη ελάχιστη απαίτηση στην Ελβετία είναι 10%).
Η Credit Suisse ανέφερε ζημίες 1,9 δισεκατομμυρίων φράγκων (1,92 δισεκατομμύρια δολάρια) το πρώτο εξάμηνο του έτους.
Τον Ιούλιο, η ελβετική τράπεζα δήλωσε ότι αναμένει να λειτουργήσει με δείκτη κοινών κεφαλαίων 1 (CET1) μεταξύ 13% και 14% για το υπόλοιπο του 2022.
Υπενθυμίζεται πως έχει χτυπηθεί από σειρά σκανδάλων και έκτοτε αγωνίζεται για ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης υπό τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο Ulrich Koerner.
Ωστόσο, οι βίαιες διακυμάνσεις στην αγορά και η καταιγίδα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καθιστούν όλο και πιο δύσκολο για την τράπεζα να περιορίσει τις ζημίες και να ανακτήσει την κεφαλαιακή βάση της.
«Προβλέπουμε περαιτέρω απώλειες για το β’ εξάμηνο του έτους» δήλωσε ο Alessandro Roccati, αντιπρόεδρος στον όμιλο χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων του οίκου αξιολόγησης.
Ο CET 1 θα κυμανθεί λίγο κάτω από το 13%».
Εάν ο δείκτης βασικού κεφαλαίου παραμείνει κάτω από το 13%, θα πρέπει να μιλάμε... credit negative, δήλωσε ο Roccati – η Moody's υποβάθμισε την Credit Suisse τον Αύγουστο και έκτοτε διατηρεί την αρνητική του προοπτική.
«Το περιβάλλον της αγοράς δεν υποστηρίζει την αναδιάρθρωση και δεν υποστηρίζει το τρέχον επιχειρηματικό μοντέλο της Credit Suisse στην κεφαλαιαγορά», δήλωσε ο Roccati.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης