Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έτοιμες οι ΗΠΑ για συνομιλίες με Ρωσία για Ουκρανία – Blinken: Καμία ένδειξη ότι το θέλει η Μόσχα

Έτοιμες οι ΗΠΑ για συνομιλίες με Ρωσία για Ουκρανία – Blinken: Καμία ένδειξη ότι το θέλει η Μόσχα
Είμαστε στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

Τη στιγμή που ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden υποστηρίζει ότι η σημερινή κρίση στην Ουκρανία παραπέμπει στην πυραυλική κρίση της Κούβας και προειδοποιεί ότι οι απειλές του Ρώσου προέδρου Putin περί χρήσης πυρηνικών είναι υπαρκτές και εγείρουν τον κίνδυνο «αποκάλυψης» για όλο τον πλανήτη, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Anthony Blinken αναφέρει ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για διπλωματικές επαφές με τη Ρωσία για την Ουκρανία.
Όπως είπε ο Blinken, οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για διαπραγματεύσεις με τη ρωσική πλευρά, εφόσον ενδιαφέρεται και η Μόσχα.
«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο» υποστήριξε ο Αμερικάνος ΥΠΕΞ κατά τη διάρκεια δηλώσεων του από το Περού.
Οι δηλώσεις αυτές ήρθαν ύστερα από τις πληροφορίες που ήθελαν τον πρόεδρο Biden να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας συνάντησης του με τον πρόεδρο Putin στις επικείμενες συνόδους της G20 ή του APEC.

Είμαστε έτοιμοι, αν το θέλουν και οι Ρώσοι

Ερωτηθείς για το εάν πρέπει οι ΗΠΑ να αναλάβουν κάποιου είδους πρωτοβουλία για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία δεδομένων και των πυρηνικών απειλών που εκτοξεύονται, ο Blinken υποστήριξε ότι τις τελευταίες δύο με τρεις εβδομάδες η ρωσική επιθετικότητα αυξάνεται.
«Το γεγονός είναι ότι ο πρόεδρος Putin και η Ρωσία δεν έχουν δείξει κανένα απολύτως ενδιαφέρον για μια ουσιαστική διπλωματία.
Μέχρι να το πράξουν, είναι πολύ δύσκολο να το επιδιώξεις.
Το έχουμε πει πολλές φορές, το έχει επισημάνει εξίσου πολλές φορές και ο πρόεδρος Zelensky, ότι τελικά όλη αυτή η κρίση θα λήξει μέσω της διπλωματίας.
«Εάν και όταν η Ρωσία δείξει ότι έχει σοβαρό σκοπό να εμπλακεί σε μια τέτοια διπλωματία, θα είμαστε έτοιμοι, θα είμαστε εκεί.
Αλλά όλα τα σημάδια αυτή τη στιγμή δυστυχώς δείχνουν ότι είμαστε σε τελείως αντίθετη κατεύθυνση» είπε ο Blinken.

Τι είχε πει πρόσφατα ο Zelensky

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές της εβδομάδας, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky υπέγραψε διάταγμα, βάσει του οποίου η Ουκρανία δεν πρόκειται να συνομιλήσει και να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία όσο παραμένει πρόεδρος ο Vladimir Putin.
Μάλιστα, ο Zelensky επισήμανε πως η Ουκρανία είναι ανοιχτή στο διάλογο και στις διαπραγματεύσεις, εφόσον έχει απέναντι της έναν άλλο Ρώσο πρόεδρο.
Απαντώντας σε αυτή την τοποθέτηση το Κρεμλίνο είχε αναφέρει πως η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο είτε με τον νυν είτε με τον επόμενο πρόεδρο της Ουκρανίας.
Σε κάθε περίπτωση όλες οι ενδείξεις δείχνουν μια κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στα διάφορα μέτωπα με τη Ρωσία να υποστηρίζει πως πλέον στην Ουκρανία δεν πολεμά μόνο τους Ουκρανούς, αλλά το ΝΑΤΟ και τη Δύση, τη στιγμή που ο Zelensky καλεί το ΝΑΤΟ να δράσει και να αποδείξει ότι δεν φοβάται τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης