Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μacron - Truss: Συμφωνία για Σύνοδο Η.Β.- Γαλλίας το 2023 με "νέα ατζέντα"

Μacron - Truss: Συμφωνία για Σύνοδο Η.Β.- Γαλλίας το 2023 με
Ο Ε.Μacron και η L.Truss συναντήθηκαν την Πέμπτη στο περιθώριο της συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, στην οποία συμμετέχουν οι ηγέτες 44 ευρωπαϊκών χωρών, στην Πράγα

Ο πρόεδρος της Γαλλίας E.Macron και η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου L.Truss συμφώνησαν σε διεξαγωγή διμερούς συνόδου Βρετανίας - Γαλλίας σε γαλλικό έδαφος το 2023.
Η σύνοδος θα διεξαχθεί επί "ανανεωμένης διμερούς ατζέντας", ανέφεραν οι ηγέτες των δύο χωρών σε κοινή δήλωσή τους.
Η L.Truss είπε ότι ο Ε.Macron είναι φίλος της Βρετανίας.
«Συνεργάζομαι πολύ, πολύ στενά με τον Πρόεδρο Μαcron και τη γαλλική κυβέρνηση και αυτό για το οποίο συζητάμε είναι πώς το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία μπορούν να συνεργαστούν πιο στενά για την κατασκευή περισσότερων πυρηνικών σταθμών και για να διασφαλίσουν ότι και οι δύο χώρες έχουν ενεργειακή ασφάλεια στο μέλλον», είπε η Βρετανίδα πρωθυπουργός σε δημοσιογράφους στην Πράγα, όπου συμμετείχε στην πρώτη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας .
«Είμαστε και οι δύο πολύ ξεκάθαροι ότι ο εχθρός είναι ο V.Putin, ο οποίος μέσω του φρικτού πολέμου του στην Ουκρανία απείλησε την ελευθερία, την δημοκρατία στην Ευρώπη, αλλά και ανέβασε τις τιμές της ενέργειας», συνέχισε η Τruss.
Ο Ε.Μacron και η L.Truss συναντήθηκαν την Πέμπτη στο περιθώριο της συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, στην οποία συμμετέχουν οι ηγέτες 44 ευρωπαϊκών χωρών, στην Πράγα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Parse error: syntax error, unexpected end of file in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/views/ad_prestitial78.php on line 85