Τελευταία Νέα
Διεθνή

Credit Suisse: Σε αναζήτηση εξωτερικού επενδυτή για απόσχιση της επενδυτικής μονάδας

tags :
Credit Suisse: Σε αναζήτηση εξωτερικού επενδυτή για απόσχιση της επενδυτικής μονάδας
H Credit Suisse εξετάζει εξωτερικό επενδυτή
Σε αναζήτηση εξωτερικού επενδυτή για να διοχετεύσει χρήματα σε μια απόσχιση των συμβουλευτικών και επενδυτικών τραπεζικών δραστηριοτήτων της, βρίσκεται η Credit Suisse AG, σε μία προσπάθεια να βγει από την πολύ δύσκολη οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει.
Η ελβετική επενδυτική τράπεζα βρίσκεται στο επίκεντρο της προγραμματισμένης αναδιάρθρωσης του Διευθύνοντος Συμβούλου Ulrich Koerner, καθώς παρουσίασε τεράστιες απώλειες και διαδραμάτισε ρόλο πρώτης γραμμής σε μερικά από τα μεγαλύτερα σκάνδαλά της. Η τράπεζα προσπαθεί να μειώσει τους κινδύνους και το κόστος που σχετίζονται με την επιχείρηση, διατηρώντας παράλληλα τουλάχιστον μερικά από τα έσοδα και τις δυνατότητες για την εξυπηρέτηση πελατών διαχείρισης πλούτου.
Ένα spin-off της μονάδας διαπραγμάτευσης και αναδοχής θα έσπαγε ουσιαστικά το προβληματικό τμήμα σε τρία κομμάτια, με την Credit Suisse να διατηρεί μια συρρικνωμένη μονάδα διαπραγμάτευσης, ενώ θα απέκλειε την ομάδα τιτλοποιημένων προϊόντων της και άλλα περιουσιακά στοιχεία που θέλει να ξεφορτωθεί. Και η προσέλκυση εξωτερικών επενδυτών θα βοηθούσε να απαντηθεί πώς θα χρηματοδοτήσει μια σημαντική αναδιάρθρωση, ερωτήματα που έχουν επιβαρύνει τη μετοχή καθώς η εταιρεία θέλει να αποφύγει μια πώληση μετοχών με την τιμή κοντά σε ιστορικά επίπεδα.
«Έχουμε πει ότι θα ενημερώσουμε για την πρόοδο της συνολικής αναθεώρησης της στρατηγικής μας όταν ανακοινώσουμε τα κέρδη τρίτου τριμήνου. Θα ήταν πρόωρο να σχολιάσουμε τυχόν πιθανά αποτελέσματα πριν από τότε», ανέφερε η τράπεζα σε ανακοίνωσή της.
Δεν είναι σαφές εάν η τράπεζα είχε ουσιαστικές συνομιλίες με πιθανούς επενδυτές και τα σχέδια spin-off δεν έχουν καταλήξει, αναφέρουν οι πληροφορίες. Στο παρελθόν, η ελβετική εταιρεία έχει συχνά στραφεί σε επενδυτές από τη Μέση Ανατολή, με την Αρχή Επενδύσεων του Κατάρ, να επενδύει κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης και να αγοράζει μετατρέψιμα ομόλογα που εξέδωσε η εταιρεία πέρυσι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης