Τελευταία Νέα
Διεθνή

Daly (Fed): Χρειάζονται περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων - Δεν συζητάμε να αλλάξουμε κατεύθυνση

Daly (Fed): Χρειάζονται περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων - Δεν συζητάμε να αλλάξουμε κατεύθυνση
«Βλέπω να ανεβαίνουμε σε ένα επίπεδο για να μειώσουμε τον πληθωρισμό και μετά να τον κρατήσουμε εκεί μέχρι να τον δούμε να πλησιάζει πραγματικά το 2%».
Σχετικά Άρθρα
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει το βασικό της επιτόκιο προκειμένου να μετριάσει τον πληθωρισμό που έφτασε σε υψηλό 40 ετών νωρίτερα το 2022 και δεν έχει δείξει ελάχιστα σημάδια αποσυμπίεσης, δήλωσε η Mary Daly, πρόεδρος της Federal Reserve Bank του Σαν Φρανσίσκο.
«Βλέπω περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων και όσο χρειάζεται θα τις κάνουμε», είπε η Daly, σε συνέντευξή στην τηλεόραση του Bloomberg.
«Θυμηθείτε, όλα αυτά έχουν να κάνουν με την επαναφορά της ζήτησης – η οποία είναι πολύ ισχυρή – στην ίδια γραμμή με την προσφορά και τη μείωση του πληθωρισμού», πρόσθεσε η Daly.
Επίσης τόνισε πως η κεντρική τράπεζα εξαρτάται από τα δεδομένα και δεν έχει πάρει απόφαση για το τι θέλει να κάνει στην επόμενη συνεδρίασή της στις αρχές Νοεμβρίου.
Η Fed αύξησε το βασικό της επιτόκιο με ιστορικό ρυθμό φέτος – αυξάνοντας το επιτόκιο κατά 300 μονάδες βάσης από κοντά στο μηδέν τον Μάρτιο.
Στην τελευταία της συνεδρίαση τον Σεπτέμβριο, η Fed αποφάσισε να αυξήσει τα επιτόκια αναφοράς κατά περίπου 125 μονάδες βάσης πριν από το τέλος του έτους.
Οι traders που χρησιμοποιούν τα futures για να στοιχηματίσουν στον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων της Fed στοιχηματίζουν ότι η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια σε ένα εύρος 4,5%-4,75% έως τον επόμενο Μάρτιο, αλλά στη συνέχεια θα μειώσει τα επιτόκια μέχρι την πτώση.
Ο Νταλί είπε ότι νόμιζε ότι αυτός ο δρόμος είναι λάθος.
«Δεν το βλέπω να συμβαίνει καθόλου.
Μας βλέπω να ανεβαίνουμε σε ένα επίπεδο που πιστεύουμε ότι είναι αρκετά περιοριστικό για να μειώσουμε τον πληθωρισμό και μετά να τον κρατάμε εκεί μέχρι να δούμε τον πληθωρισμό να πλησιάζει πραγματικά το 2%», είπε η Daly.
«Η πορεία μας δεν έχει αλλάξει πραγματικά, δεν έχουμε στραφεί σε αυτό.
Είμαστε αποφασιστικοί στην αποκατάσταση της σταθερότητας των τιμών», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης