Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιδείνωση στις ευρωπαϊκές αγορές, λόγω Moody's - O DAX -1,3%, το Μιλάνο -1,6%

Επιδείνωση στις ευρωπαϊκές αγορές, λόγω Moody's - O DAX -1,3%, το Μιλάνο -1,6%
Σε κατοχύρωση των κερδών τους προχωρούν οι επενδυτές
Σχετικά Άρθρα
Επιδεινώθηκε το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την προειδοποίηση της Moody's για υποβάθμιση της Ιταλίας.
Άλλωστε, οι επενδυτές προχωρούν σήμερα σε κατοχύρωση των κερδών, μετά το τριήμερο ράλι.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 1,3% στις 12.506 μονάδες. 
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,7% στις 7.034 μονάδες. 
Στις 5.978 μονάδες με πτώση 1% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποαποδίδει με απώλειες 1,6% στις 21.344 μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη καταγράφει πτώση 1,7% στις 7.565 μονάδες.
Στη Μόσχα ο δείκτης Moex υποχωρεί 1,6% στις 2.012 μονάδες.
Tα futures των δεικτών της Wall Street υποχωρούν 0,7%.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,9%.
Την πτωτική τους πορεία συνεχίζουν οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, με το ολλανδικό TTF Νοεμβρίου να υποχωρεί 2% στα 158 ευρώ.
Οριακές μεταβολές σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου.
Το brent διαμορφώνεται στα 91,91 δολ. το βαρέλι και το αμερικανικό αργό στα 86,48 δολ. το βαρέλι, εν αναμονή της μείωσης παραγωγής από τον OPEC+.
Στην Ασία, ο δείκτης Hang Seng σημείωσε ράλι 5,8% στις 18.066 μονάδες, ενώ ο Nikkei 225 στο Τόκιο έκλεισε με άνοδο 0,48% στις 27.120 μονάδες.
Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας και της Ινδίας παραμένουν κλειστές λόγω αργίας.
Η πτώση έρχεται μετά την άνοδο των ευρωπαϊκών αγορών κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, με τον ευρωπαϊκό δείκτη blue chip να κλείνει 3% υψηλότερα.
Οι μετοχές ταξιδιών και αναψυχής σημείωσαν άλμα 6,1% και ηγήθηκαν των κερδών, καθώς όλοι οι κλάδοι και τα κυριότερα χρηματιστήρια έκλεισαν σε θετικό έδαφος.
Στις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού, οι μετοχές διαπραγματεύονταν υψηλότερα μετά την άνοδο των αμερικανικών μετοχών στη Wall Street για δεύτερη ημέρα την Τρίτη.
Τα κέρδη των δύο συνεχόμενων ημερών προήλθαν από την υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ να υποχωρεί κάτω από το 3,6%, αφού ξεπέρασε για λίγο το 4% την περασμένη εβδομάδα.

Ευρωζώνη: Χαμηλά 20 μηνών για την επιχειρηματική δραστηριότητα

Επιδεινώθηκε η επιβράδυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο, εξαλείφοντας πιθανότατα κάθε ελπίδα ότι η νομισματική ένωση θα αποφύγει την ύφεση, καθώς ο αυξημένος πληθωρισμός ασκεί πίεση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να δράσει.
Οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές είναι επιφυλακτικοί ως προς τις δαπάνες καθώς η περιοχή οδεύει προς τους χειμερινούς μήνες με τις ήδη υψηλές τιμές της ενέργειας να είναι πιθανό να ανέβουν περαιτέρω, ενώ οι επιχειρήσεις υποφέρουν επίσης από τις αλυσίδες εφοδιασμού που διαταράχθηκαν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, σημειώνει το Reuters.
Ο τελικός σύνθετος δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) της S&P Global για την ευρωζώνη, υποχώρησε σε χαμηλό 20 μηνών, στο 48,1 τον Σεπτέμβριο, από 48,9 τον Αύγουστο.

Γερμανία: Εμπορικό πλεόνασμα μόλις 1,2 δισ. ευρώ τον Αύγουστο 2022 - Αύξηση των εισαγωγών από την Κίνα

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, μεγαλύτερη των εκτιμήσεων ήταν η αύξηση στις γερμανικές εισαγωγές τον Αύγουστο, κατά 3,4%, ενώ οι εξαγωγές αυξήθηκαν επίσης ελαφρώς περισσότερο από το αναμενόμενο, σημειώνοντας άνοδο 1,6%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας (Destatis) την Τετάρτη.
Δημοσκόπηση του Reuters είχε προβλέψει αύξηση τόσο των εξαγωγών όσο και των εισαγωγών κατά 1,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Οι περισσότερες εισαγωγές προήλθαν από την Κίνα τον Αύγουστο, με αγαθά αξίας 15,4 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 2,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Η Γερμανία κατέγραψε εποχικά προσαρμοσμένο εμπορικό πλεόνασμα 1,2 δισ. ευρώ,  χαμηλότερα από το προβλεπόμενο πλεόνασμα των 4 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης