Τελευταία Νέα
Διεθνή

Jefferson (Fed): Είμαστε αποφασισμένοι να μειώσουμε τον πληθωρισμό ξανά στο 2%

Jefferson (Fed): Είμαστε αποφασισμένοι να μειώσουμε τον πληθωρισμό ξανά στο 2%
Οι αξιωματούχοι της Fed εκτιμούν ότι το "τελικό" επιτόκιο θα διαμορφωθεί σε ένα εύρος 4,5% - 4,75% το επόμενο έτος
Ο Philip Jefferson, ένα από τα τρία νεότερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Federal Reserve, ξεκαθάρισε στην πρώτη του ομιλία ως αξιωματούχος της Fed ότι ο υψηλός πληθωρισμός αποτελεί τη μεγαλύτερη ανησυχία του.

«Η αποκατάσταση της σταθερότητας των τιμών μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο και πιθανότατα θα συνεπάγεται μια περίοδο ανάπτυξης κάτω από την τάση», δήλωσε ο Jefferson σε συνέδριο στην Ατλάντα, συμμετέχοντας στην τρέχουσα συναίνεση της Fed για συνεχείς αυξήσεις επιτοκίων για την καταπολέμηση των πιέσεων στις τιμές.

"Στο σύντομο διάστημα που είμαι στην Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής, ενεργήσαμε με τόλμη για να αντιμετωπίσουμε την άνοδο του πληθωρισμού και είμαστε αποφασισμένοι να λάβουμε τα περαιτέρω βήματα που απαιτούνται", δήλωσε ο Jefferson.
"Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι συνάδελφοί μου και εγώ είμαστε αποφασισμένοι να μειώσουμε τον πληθωρισμό ξανά στο 2%", πρόσθεσε.
Ο Jefferson ορκίστηκε τον περασμένο Μάιο με την κεντρική τράπεζα να έχει από τότε πραγματοποιήσει τρεις μεγάλες αυξήσεις των επιτοκίων της κατά 75 μονάδες βάσης, οδηγώντας τα στο 3% με 3,25%.
Οι αξιωματούχοι της Fed εκτιμούν ότι το "τελικό" επιτόκιο θα διαμορφωθεί σε ένα εύρος 4,5% - 4,75% το επόμενο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης