Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fed: Η ισχυρή πολιτική που ακολουθεί για το δολάριο είναι μια συνταγή συστημικής έκρηξης

Fed: Η ισχυρή πολιτική που ακολουθεί για το δολάριο είναι μια συνταγή συστημικής έκρηξης
Είναι θέμα χρόνου, οι ξένοι επενδυτές, να συνειδητοποιήσουν ότι αυτή η κατάσταση έχει αλλάξει και ότι ο μόνος τρόπος θα είναι εάν η Fed τυπώσει περισσότερα υποτιμημένα χρήματα.
Σχετικά Άρθρα
Από τους κεντρικούς δρόμους των ΗΠΑ μέχρι την άλλη άκρη του πλανήτη αλλά και τις κεντρικές τράπεζες της Ευρώπης, της Ιαπωνίας, η ισχυρή πολιτική της Fed για το δολάριο αποτυγχάνει.
Απλά ρωτήστε τους Βρετανούς.
Έχοντας σπαταλήσει πολλά χρόνια για να «δημιουγήσει» τον πληθωρισμό (QE1 σε απεριόριστο QE, Repo bailouts, μαζική επέκταση της προσφοράς χρήματος και μια ιστορική μεταφορά πλούτου από μια διογκωμένη χρηματιστηριακή αγορά που καθοδηγείται από τη Fed), η κεντρική τράπεζα θα προσπαθήσει να μειώσει το χάος που δημιούργησε στην πλάτη της εργατικής τάξη αλλά και στους άλλους παγκόσμιους «συμμάχους» της, την ίδια ώρα που κατηγορούν τον Putin, τον Covid και την κλιματική αλλαγή.

Αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή και δεν αφορά μόνο τις ΗΠΑ

Απλώς πρόκειται για την «μηχανική μιας ύφεσης» που ο Powell δεν μπορεί να ελέγξει
Αυξάνοντας τα επιτόκια σε αυτό που όλοι γνωρίζουμε ότι είναι ύφεση, ο Powell, ο οποίος με αυταπάτες προσποιείται ότι είναι αναγεννημένος ο Βόλκερ, θέλει να λύσει τον πληθωρισμό που βοήθησε ο ίδιος να δημιουργηθεί, γεννώντας μια ύφεση που καταστρέφει τη ζήτηση, την οποία πιστεύει ότι μπορεί να ελέγξει, αλλά δεν μπορεί και δεν θα ελέγξει τελικά .
Και αυτή θα είναι η μητέρα όλων των υφέσεων, καθώς υπάρχει μια ιστορική και συνακόλουθη κρίση χρέους (και ως εκ τούτου νομισματικής) σε κάθε γωνιά του πλανήτη, από την τοξική αγορά εταιρικών ομολόγων σε μία υπερβολικά δεσμευμένη κοινωνία και τέλος σε μια απίστευτα διογκωμένη αγορά κρατικού χρέους.

Το σχέδιο του Powell για το δολάριο

Προς το παρόν, το σχέδιο του Powell είναι να αφήσει τα επιτόκια, τις αποδόσεις και ως εκ τούτου το δολάριο να αυξηθούν, με την ελπίδα ότι το Greenback θα είναι το μόνο μέρος που θα έχει απομείνει για τους παγκόσμιους επενδυτές.
δολαριο_2.jpg

Είναι θέμα χρόνου, ωστόσο, οι ξένοι επενδυτές, να συνειδητοποιήσουν ότι αυτή η κατάσταση έχει αλλάξει και ότι ο μόνος τρόπος θα είναι εάν η Fed τυπώσει περισσότερα υποτιμημένα χρήματα για να τα αγοράσει, κάτι που δεν είναι η τρέχουσα πρακτική του Powell.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης