Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Β. Κορέα αναγνωρίζει την ένταξη Donbass, Kherson, Zaporizhia στη Ρωσία

Η Β. Κορέα αναγνωρίζει την ένταξη Donbass, Kherson, Zaporizhia στη Ρωσία
Η Β. Κορέα είναι από τα ελάχιστα κράτη παγκοσμίως που έχουν αναγνωρίσει την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία
Σχετικά Άρθρα

Στην αναγνώριση των δημοψηφισμάτων σε Donbass, Kherson, Zaporizhia και των αποτελεσμάτων τους για ένταξη των περιοχών αυτών στη Ρωσία προχώρησε η Βόρεια Κορέα.
«Σεβόμαστε τη βούληση των κατοίκων που φιλοδοξούσαν να ενσωματωθούν στη Ρωσία και υποστηρίζουμε τη στάση της ρωσικής κυβέρνησης να εντάξει τις παραπάνω περιοχές στη σύνθεση της Ρωσίας.
Τα δημοψηφίσματα διεξήχθησαν σύμφωνα με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών που καθορίζει τις αρχές της ισότητας των λαών και του δικαιώματός τους στην αυτοδιάθεση σύμφωνα με τις νόμιμες μεθόδους και διαδικασίες, ώστε η βούληση των κατοίκων των δύο δημοκρατιών και των δύο περιοχών να μπορεί να αντικατοπτρίζεται πλήρως» ανέφερε σε ανακοίνωση του ο Jo Chol Su, επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Οργανισμών του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας.
Όπως είπε, «οι ΗΠΑ καταχρώνται το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ» και «παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις ανεξάρτητων χωρών και παραβιάζουν τα νόμιμα δικαιώματά τους καθώς επιδιώκουν να διατηρήσουν τον μονοπολικό κόσμο».
«Δεν θα επιστρέψουν ποτέ οι μέρες που οι ΗΠΑ μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ως ασπίδα και μέσο επιθετικότητας για να διατηρήσουν την υπεροχή τους» υπογράμμισε ο Βορειοκορεάτης διπλωμάτης, ο οποίος υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ έχουν εξαπολύσει σειρά πολέμων κατά κυρίαρχων κρατών, όπως στην πρώην Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, χωρίς ωστόσο να έχει κληθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για εξηγήσεις.
Σημειώνεται πως η Β. Κορέα είναι από τα ελάχιστα κράτη που έχουν αναγνωρίσει την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης