Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Η Ρωσία παραμένει γείτονας που δεν μπορεί να αγνοηθεί - Η λύση για τη σύγκρουση στην Ουκρανία πρέπει να είναι διπλωματική

Γαλλία: Η Ρωσία παραμένει γείτονας που δεν μπορεί να αγνοηθεί - Η λύση για τη σύγκρουση στην Ουκρανία πρέπει να είναι διπλωματική
«Το μέλλον θα γραφτεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όχι στο πεδίο της μάχης», είπε η Γαλλίδα πρωθυπουργός Borne

Η Ρωσία είναι και θα συνεχίσει να είναι μια μεγάλη δύναμη μετά τη σύγκρουση στην Ουκρανία που δεν μπορεί να αγνοηθεί, αλλά η λύση για τη σύγκρουση πρέπει να είναι διπλωματική. Την άποψη αυτή εξέφρασε τη Δευτέρα 3/10 η Γαλλίδα πρωθυπουργός Borne, μιλώντας σε συνεδρίαση της Εθνοσυνέλευσης (κάτω βουλή του κοινοβουλίου) της Γαλλίας.
"Αυτός ο πόλεμος θα είναι μακρύς, αλλά η ζωή θα συνεχιστεί μετά από αυτόν.
Σε αυτόν τον κόσμο, η Ουκρανία θα παραμείνει και θα είναι κυρίαρχος του εδάφους της.
Η Ρωσία θα είναι επίσης. Είναι και θα παραμείνει μεγάλη δύναμη. Θα συνεχίσει να είναι δικός γείτονας που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε.
Το μέλλον θα γραφτεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όχι στο πεδίο της μάχης», είπε.
Η Élisabeth Borne υπενθύμισε ότι γι' αυτόν τον λόγο ο Γάλλος πρόεδρος Macron επέλεξε να διατηρήσει επαφές με τον Ρώσο πρόεδρο Putin. Παράλληλα, είπε ότι η σύγκρουση θα παραταθεί και η Γαλλία θα συνεχίσει να στηρίζει το Κίεβο για όσο χρειαστεί, «μέχρι η ουκρανική ηγεσία να θεωρήσει ότι έχει έρθει η ώρα για διαπραγματεύσεις».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης