Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποβαθμίζουν το ρόλο των ΗΠΑ στην παγκόσμια οικονομία Goldman, BofA και HSBC

Υποβαθμίζουν το ρόλο των ΗΠΑ στην παγκόσμια οικονομία Goldman, BofA και HSBC
Μικρή θα είναι η επιρροή της αμερικανικής επιβράδυνσης στην παγκόσμια οικονομία, θεωρούν οι αναλυτές πλέον, επισημαίνοντας ότι αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά σε σχέση με την κατάσταση που διαμορφώθηκε πριν από τρία χρόνια, όταν ξέσπασε η κρίση των subprimes δανείων στην μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.
Σύμφωνα με τις αναλύσεις των Goldman Sachs, HSBC και BofA Merrill Lynch Global Research, η οικονομία που οδήγησε ολόκληρο τον κόσμο στη χειρότερη ύφεση των τελευταίων επτά δεκαετιών δεν μπορεί να παρασύρει σε νέα ύφεση τον κόσμο.
Σύμφωνα με την Goldman Sachs η παγκόσμια οικονομία θα χάσει μόλις 0,2% από την ανάπτυξη του 4,6% που αναμένεται το 2011, σε περίπτωση που η οικονομία των ΗΠΑ αναπτυχθεί 1,8% από 2,6% που αρχικά είχε εκτιμηθεί. Μάλιστα, η GS αναμένει περαιτέρω πτώση του δολαρίου, υψηλότερες αποδόσεις ομολόγων εκτός ΗΠΑ και ισχυρά χρηματιστήρια στις αναδυόμενες αγορές.
Το ίδιο πιστεύει και η  BofA Merrill Lynch, η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η διάχυση της επιβράδυνσης θα είναι εξαιρετικά μικρή από τις ΗΠΑ. Μάλιστα, εκτιμά ότι η ανάπτυξη στις ΗΠΑ θα είναι μόλις 1,8% τον επόμενο χρόνο, από 3,9% παγκοσμίως.
Από τη μεριά της, η HSBC θεωρεί ότι οι αναδυόμενες οικονομίες θα κυριαρχήσουν το επόμενο διάστημα παγκοσμίως, επισημαίνοντας ότι παρόλο που αναμένεται επιβράδυνση της αμερικανικής ανάπτυξης, “υπάρχει πολύ ζωή στην παγκόσμια οικονομία” για να περιοριστεί η ανάπτυξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης