Τελευταία Νέα
Διεθνή

John Chen (BlackBerry): «Δεν βλέπω σημάδια ύφεσης στη βιομηχανία λογισμικού αυτοκινήτων»

John Chen (BlackBerry): «Δεν βλέπω σημάδια ύφεσης στη βιομηχανία λογισμικού αυτοκινήτων»
Η BlackBerry λειτουργεί ως πάροχος λογισμικού και έχει συνάψει συμφωνίες με τη Volkswagen και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες για τον εξοπλισμό των οχημάτων με το λειτουργικό της σύστημα QNX
Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της BlackBerry Ltd., John Chen, δήλωσε ότι δεν βλέπει ύφεση — τουλάχιστον όχι στον αναπτυσσόμενο τομέα του Διαδικτύου των Πραγμάτων (IoT) της εταιρείας λογισμικού.

Δεν βλέπει... Ύφεση

«Για τον τομέα στον οποίο είμαι, πρέπει να βεβαιώσω ότι, στον χώρο του IoT, ιδιαίτερα στον κόσμο του αυτοκινήτου και του συνδεδεμένου με το Διαδίκτυο και της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, η απάντηση είναι...δεν βλέπω μια δύσκολη προσγείωση». είπε ο Chen σε συνέντευξή του, όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα ύφεσης.
Είπε ότι αυτό συμβαίνει επειδή οι πελάτες αυτοκινήτων που έχουν ενσωματώσει την τεχνολογία της BlackBerry συνεχίζουν να επικεντρώνονται στο μέλλον.
Και ενώ κάποιοι μπορεί να έχουν εξοφλήσει τις δαπάνες τους, ο Chen είπε, ότι δεν έχει ακούσει κανέναν από αυτούς να λέει, «Είμαστε σε κατάσταση επιβίωσης».
«Στην πραγματικότητα, ακριβώς το αντίθετο.
Στον χώρο του αυτοκινήτου, για παράδειγμα, όλοι μιλούν για το μέλλον, όλοι μιλούν για τη νέα σχεδίαση που πρόκειται να έρθει σε τρία χρόνια και ούτω καθεξής.
Οπότε δεν βλέπω σκληρή προσγείωση», είπε ο Chen.

Η BlackBerry

Η BlackBerry λειτουργεί ως πάροχος λογισμικού και έχει συνάψει συμφωνίες με τη Volkswagen και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες για τον εξοπλισμό των οχημάτων με το λειτουργικό της σύστημα QNX.
Η αυτοκινητοβιομηχανία IoT μπορεί να αποφύγει μια ύφεση που οφείλεται εν μέρει στις κυβερνητικές προσπάθειες για την προστασία του περιβάλλοντος που έχουν διαμορφωθεί σε πολλές χώρες, σύμφωνα με τον Chen, η οποία δίνει κίνητρα για στροφή προς τα ηλεκτρικά οχήματα.
«Υπάρχει ένας κύκλος αντικατάστασης που είναι απαραίτητος για την εκπλήρωση αυτών των απαιτήσεων των περιβαλλοντικών εντολών», είπε.

Τα κέρδη της BlackBerry

Στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου , όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη, η BlackBerry δήλωσε, ότι τα έσοδα από το IoT ανήλθαν συνολικά στα 51 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, που αντιπροσωπεύουν αύξηση 28 % από έτος σε έτος.
Τα έσοδα από το IoT αντιπροσώπευαν περίπου το 30 τοις εκατό των συνολικών εσόδων των 168 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του τριμήνου.
Μέρος του λόγου που η BlackBerry σημείωσε αύξηση εσόδων από το IoT οφείλεται στις αυτοκινητοβιομηχανίες που βρίσκονται στη φάση του σχεδιασμού που προσπαθούν να ανταποκριθούν στον κύκλο αντικατάστασης, είπε ο Chen.
«Λαμβάνουμε έσοδα από την κατάκτηση του σχεδιασμού, και το σχέδιο θα μπει στην παραγωγή και μετά θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε τα έσοδα από την παραγωγή μας», κατέληκε ο Chen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης