Τελευταία Νέα
Διεθνή

CMHC: Πρόβλεψη για πτώση των καναδικών ακινήτων έως και 15%

CMHC:  Πρόβλεψη για πτώση των καναδικών ακινήτων έως και 15%
Η απότομη αύξηση του κόστους δανεισμού είχε άμεσο αντίκτυπο, ωθώντας τις τιμές αναφοράς των κατοικιών να πέφτουν για έξι συνεχείς μήνες.

Η εθνική υπηρεσία στέγασης του Καναδά αναμένει πτώση έως και 15 % στις τιμές των κατοικιών, καθώς τα υψηλότερα επιτόκια στεγαστικών δανείων απειλούν να προκαλέσουν παρατεταμένη πτώση στα ακίνητα.
Η Canada Mortgage & Housing Corp. δήλωσε τον Ιούλιο, ότι οι εθνικές τιμές κατοικιών θα μπορούσαν να υποχωρήσουν 5 % μέχρι τα μέσα του 2023, σε σύγκριση με τα επίπεδα νωρίτερα φέτος.
Τώρα αναθεωρεί αυτές τις προβλέψεις για να επιτρέψει μια μείωση 10% έως 15%, δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος Romy Bowers σε συνέντευξή της την Πέμπτη στο Bloomberg Canadian Finance Conference.

a-condo-development-under-construction-in-north-vancouver-british-columbia-canada-on-tuesday-sept-13-2022-already-frothy-markets-such-as-australia-and-canada-are-facing-double-digit-house-price-declines-and-economi_1.jpg

«Είδαμε ότι ο πληθωρισμός ήταν πιο επίμονος από ό,τι αναμέναμε αρχικά και η Τράπεζα του Καναδά λαμβάνει πιο επιθετική δράση, επομένως βρισκόμαστε στη διαδικασία αναθεώρησης των προβλέψεών μας», είπε η Romy Bowers, προσθέτοντας, ότι οι νέες προβλέψεις θα δημοσιοποιηθούν. σύντομα.
Από την πρόβλεψη του Ιουλίου της CMHC, η κεντρική τράπεζα έχει επιταχύνει αυτόν που ήταν ήδη ένας από τους πιο επιθετικούς κύκλους αύξησης των επιτοκίων στην ιστορία της.
Συγκλόνισε τις αγορές αυξάνοντας το βασικό επιτόκιο κατά μια πλήρη ποσοστιαία μονάδα στις 13 Ιουλίου -το μεγαλύτερο από το 1998 -στη συνέχεια αύξησε το επιτόκιο ξανά κατά τρία τέταρτα της μονάδας τον Σεπτέμβριο.
Τα στεγαστικά δάνεια μεταβλητού επιτοκίου στη Royal Bank of Canada, τα οποία προσφέρθηκαν σε λιγότερο από 2% τον Φεβρουάριο, είναι τώρα πάνω από 5 % και είναι έτοιμα να ανέβουν ακόμη υψηλότερα εάν η κεντρική τράπεζα αυξήσει τα επιτόκια τον Οκτώβριο, όπως αναμενόταν.
Η απότομη αύξηση του κόστους δανεισμού είχε άμεσο αντίκτυπο, ωθώντας τις τιμές αναφοράς των κατοικιών να πέφτουν για έξι συνεχείς μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης