Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Elon Musk θα διοικήσει τον κόσμο με ρομπότ...

tags :
Ο Elon Musk θα διοικήσει τον κόσμο με ρομπότ...
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla παρουσίασε μια νέα τεχνολογία που φέρνει τον κόσμο λίγο πιο κοντά στο σενάριο του «Terminator».
Ο Elon Musk πραγματοποίησε ένα πάρτι για να παρουσιάσει το αυτόνομο ανθρωποειδές ρομπότ της Tesla, που ονομάζεται Optimus, στην ημέρα AI (τεχνητής νοημοσύνης).
Στην παρουσίαση, το ρομπότ περπάτησε, χαιρέτησε και κινήθηκε στη σκηνή χωρίς κανένα καλώδιο στήριξης ή ανθρώπινη παρέμβαση. Ο Musk είπε ότι ήταν η πρώτη φορά που το ρομπότ κινήθηκε χωρίς στηρίγματα.
Ο Musk ανακοίνωσε για πρώτη φορά τα σχέδια για την Tesla για τη δημιουργία ρομπότ πέρυσι.
Ο επιχειρηματίας ήταν ασυνήθιστα συγκρατημένος στα σχόλιά του, προειδοποιώντας ότι η ανάπτυξη εκατομμυρίων ρομπότ θα μπορούσε να έχει απρόβλεπτες συνέπειες για την ανθρωπότητα.
Ωστόσο, ο Musk στήριξε την άποψη ότι η μαζική ανάπτυξη ρομπότ «σημαίνει ένα μέλλον αφθονίας όπου δεν θα υπάρχει φτώχεια και θα μπορείς να έχεις ό,τι θέλεις».
Πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη του Optimus θα είναι «μια μεταμόρφωση του πολιτισμού», προσθέτοντας ότι «φυσικά θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι είναι θετικός ο αντίκτυπος».

Ο Musk θέλει να ελέγξει τη δύναμή του

Ο Musk είπε ότι η Tesla ήταν καλά προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα, επειδή είναι μια εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο.
«Είναι πολύ σημαντικό να μην μπορώ να κάνω αυτό που θέλω», είπε ο Musk. «Το κοινό μπορεί να ελέγξει την Tesla», αγοράζοντας μετοχές, «οπότε αν τρελαθώ, μπορεί να με απολύσει».
Ο Musk κατέχει περίπου το 17% της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων.
Ο Musk δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένη ημερομηνία για την κυκλοφορία του ρομπότ, λέγοντας πως στόχος της εταιρείας είναι να δημιουργήσει ένα χρήσιμο ανθρωποειδές ρομπότ το γρηγορότερο δυνατό.
Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, πιθανώς μέσα σε τρία έως πέντε χρόνια θα μπορούσατε πιθανώς να αγοράσετε ένα "Optimus".
Είπε ότι το Optimus σχεδιάζεται έτσι ώστε «να κατασκευαστεί το ρομπότ με χαμηλό κόστος και υψηλή αξιοπιστία». Το Optimus αναμένεται να κοστίζει πολύ λιγότερο από ένα αυτοκίνητο, πιθανώς λιγότερο από 20.000 δολ..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης