Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανοί διαδηλωτές καίνε τους λογαριασμούς του ρεύματος - Στα ύψη το ενεργειακό κόστος

Βρετανοί διαδηλωτές καίνε τους λογαριασμούς του ρεύματος - Στα ύψη το ενεργειακό κόστος

Σε μεγάλο αναβρασμό βρίσκονται οι Βρετανοί, αφού καίνε τους λογαριασμούς του ρεύματος εν μέσω ιστορικής ενεργειακής κρίσης

Οι τιμές της ενέργειας για εκατομμύρια νοικοκυριά σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν ήδη από την περασμένη εβδομάδα, με τους λογαριασμούς ρεύματος να έχουν προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια.

Χιλιάδες Βρετανοί διαδήλωσαν στο Λονδίνο και σε άλλες περιοχές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ενεργειακή κρίση και τον έντονο πληθωρισμός, ο οποίος βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων σαράντα ετών.
Υπήρχαν αμέτρητα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έδειχναν Βρετανούς να κρατούν πανό για τη δεινή οικονομική τους κατάσταση.
«Δεν μπορώ να αντέξω οικονομικά να ζήσω» και «Παγώστε το κέρδος, όχι τους ανθρώπους ήταν μερικά από τα συνθήματα του λαού.
Image

Οι πολίτες συσπειρώνονται για να διαμαρτυρηθούν

Η διαμαρτυρία οργανώθηκε από το Don't Pay UK, μια ανώνυμη ομάδα που πρωτοστατεί στην προσπάθεια να μποϊκοτάρει περισσότερους από ένα εκατομμύριο Βρετανούς να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος αυτόν τον χειμώνα το κίνημα απαρτίζεται από σχεδόν 200.000 άτομα.
«Εκατομμύρια από εμάς απλά δεν θα μπορούμε να κρατήσουμε το κεφάλι μας πάνω από το νερό και πολλοί θα παγώσουν όταν ο καιρός γίνει κρύος», δήλωσε εκπρόσωπος της εκστρατείας.
Η διαμαρτυρία συνέπεσε με το νέο ανώτατο όριο της τιμής της ενέργειας που τέθηκε σε ισχύ το Σάββατο, αυξάνοντας τον μέσο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος ανά νοικοκυριό από £1.971 σε £2.500 ετησίως. Χωρίς αυτή την κυβερνητική παρέμβαση, οι ετήσιοι λογαριασμοί θα συνέχιζαν να εκτοξεύονται στα ύψη.
Η νέα πρωθυπουργός Liz Truss είπε ότι η στήριξη της κυβέρνησης προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις τα προστατεύει από τον ενεργειακό υπερπληθωρισμό.
Ωστόσο, το ανώτατο όριο τιμής για ένα τυπικό νοικοκυριό έχει διπλασιαστεί από πέρυσι.

Η ενεργειακή κρίση θα προκαλέσει αναταραχές στην Ευρώπη

Ο δείκτης δυστυχίας του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκεται στο χειρότερο επίπεδο των τελευταίων τριάντα χρόνων.
Ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δήλωσε πρόσφατα ότι ένας σκληρός χειμώνας θα μπορούσε να επιδεινώσει την ενεργειακή κρίση που μπορεί να πυροδοτήσει κοινωνική αναταραχή, ενώ ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας είπε ότι υπάρχει ένας κίνδυνος που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει η Ευρώπη.

Η Ευρώπη βρίσκεται στη λίστα με τις περιοχές που αναμένονται κοινωνικές αναταραχές μέσα στους επόμενους έξι μήνες, σύμφωνα με τη Verisk Maplecroft, μια εταιρεία παροχής συμβουλών και πληροφοριών σχετικά με κινδύνους με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης