Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov (Ρωσία) για πυρηνικά: Είμαστε υπέρ μιας ισορροπημένης προσέγγισης, δεν μας επηρεάζουν συναισθηματισμοί

Peskov (Ρωσία) για πυρηνικά: Είμαστε υπέρ μιας ισορροπημένης προσέγγισης, δεν μας επηρεάζουν συναισθηματισμοί
Θα ζητήσουμε την άποψη των κατοίκων της Kherson και της Zaporizhia για το ποια θα είναι τα σύνορα τους είπε ο Peskov
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η Ρωσία είναι υπέρ μιας ισορροπημένης προσέγγισης και δεν επηρεάζεται από συναισθηματισμούς όσον αφορά την χρήση πυρηνικών όπλων διατύπωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του Τσετσένου ηγέτη, Ramzan Kadyrov σχετικά με την χρήση πυρηνικών όπλων μικρής ισχύος.
Όπως είπε ο Peskov, ο Kadyrov έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζει τη γνώμη του, αλλά τόνισε πως η στρατιωτική προσέγγιση της Ρωσίας δεν θα πρέπει να καθοδηγείται από συναισθήματα
«Η βάση για οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία καθορίζεται από το πυρηνικό της δόγμα» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Αδιευκρίνιστα τα σύνορα σε Kherson και Zaporizhia

Όσον αφορά το ποια θα είναι τα σύνορα των προσφάτως προσαρτηθέντων επαρχιών της Kherson και Zaporizhia στη Ρωσία, ο Peskov δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση.
Όπως είπε, το Κρεμλίνο θα ζητήσει τη γνώμη των κατοίκων που ζουν στις δύο αυτές επαρχίες για το πώς θα πρέπει να καθοριστούν τα σύνορά τους.
«Θα συνεχίσουμε να διαβουλευόμαστε με τους ανθρώπους που ζουν σε αυτές τις περιοχές» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Παρακολουθούμε στενά

Σχετικά με το αίτημα της Ουκρανίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ ο Peskov είπε πως η Μόσχα παρακολουθεί στενά την κατάσταση.
«Παρακολουθούμε πολύ στενά το ζήτημα αυτό.
Και υπενθυμίζουμε πως ο προσανατολισμός της Ουκρανίας προς το ΝΑΤΟ και η επιβεβαίωση της μελλοντικής υποψηφιότητας της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ήταν ένας από τους λόγους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» υπογράμμισε ο Peskov, επισημαίνοντας πως υπάρχουν κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ που δεν θέλουν την ένταξη της Ουκρανίας.
Αναφερόμενος στο θέμα των διαρροών στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream, ο Peskov, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ αύξησαν τις τιμές και τις πωλήσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) μετά τις διαρροές αερίου στους δύο υποθαλάσσιους αγωγούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης