Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στο ΝΑΤΟ: Απόπλους του ρωσικού «Όπλου της Αποκάλυψης» - Μπορεί να εξαφανίσει Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες

Συναγερμός στο ΝΑΤΟ: Απόπλους του ρωσικού «Όπλου της Αποκάλυψης» - Μπορεί να εξαφανίσει Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες

Οι ρωσικοί πύραυλοι έχουν τη δυνατότητα να ξεφεύγουν από τα αμερικανικά ραντάρ

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το ΝΑΤΟ λόγω των κινήσεων ενός ρωσικού πυρηνοκίνητου υποβρυχίου, του «Belgorod», το οποίο κατέστη λειτουργικό τον περασμένο Ιούλιο.
Όπως αποκαλύπτει η ιταλική La Repubblica, το ΝΑΤΟ έχει αποστείλει σχετική έκθεση σε πολλές συμμαχικές κεντρικές διοικήσεις τις τελευταίες ημέρες, καθώς το ρωσικό υποβρύχιο «ξεφεύγει» από τα αμερικανικά ραντάρ.
«O Putin φαίνεται ότι βρίσκεται κοντά σε μια νέα πρόκληση προς τη Δύση και στην αύξηση του επιπέδου της πυρηνικής αντιπαράθεσης ακόμη περισσότερο. Ο συναγερμός πηγάζει από μια έκθεση πληροφοριών του ΝΑΤΟ, που διαβιβάστηκε στις σημαντικότερες συμμαχικές διοικήσεις τις τελευταίες ημέρες.
Μια έκθεση που αφορά τις κινήσεις του πυρηνικού υποβρυχίου Belgorod, που τέθηκε σε λειτουργία τον Ιούλιο. Τώρα επέστρεψε για να καταδυθεί στις θάλασσες της Αρκτικής και φοβούνται ότι η αποστολή του είναι να δοκιμάσει για πρώτη φορά το σούπερ αθόρυβο Poseidon, που συχνά αναφέρεται ως το "όπλο της Αποκάλυψης"» επισημαίνεται στο δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας.
REpou11.JPG
Πυρηνική κεφαλή

Το υποβρύχιο παρουσιάστηκε από το Κρεμλίνο το 2018 έως ένα από τα συστήματα που θα αποκαταστήσουν τη στρατηγική υπεροχή της Ρωσίας: μια πυρηνική κεφαλή που ταξιδεύει κάτω από τα κύματα για 10.000 χιλιόμετρα και στη συνέχεια εκρήγνυται κοντά στην ακτή, προκαλώντας ένα ραδιενεργό τσουνάμι.
Το κύμα μπορεί να εξαφανίσει μητροπόλεις όπως η Νέα Υόρκη ή το Λος Άντζελες. Οι ειδικοί εξηγούν ότι το ίδιο αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί με διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, οι οποίοι υπάρχουν από τη δεκαετία του 1960.

Τα αμερικανικά ραντάρ

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, «οι ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει ένα δίκτυο δορυφόρων με αισθητήρες υπερύθρων ακριβώς για να εντοπίζουν την αναχώρηση των ρωσικών πυραύλων: η ανάφλεξη των κινητήρων προκαλεί υπερβολική θερμότητα.
Αντίθετα, οι δορυφόροι δεν βλέπουν τι συμβαίνει στα βάθη της θάλασσας: η υπερτορπίλη είναι σχεδιασμένη να εκπέμπει πολύ λίγη θερμότητα και να ταξιδεύει αθόρυβα με ταχύτητα άνω των 100 χλμ την ώρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης