Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην κόψη του ξυραφιού – Η κρίσιμη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν στη Γενεύη

Στην κόψη του ξυραφιού – Η κρίσιμη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν στη Γενεύη
Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Nikol Pashinyan είπε ότι οι δύο υπουργοί θα συναντηθούν στη Γενεύη με σκοπό μια συνθήκη ειρήνης μεταξύ των δύο χωρών

Η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε στη Γενεύη το απόγευμα της Κυριακής (2/10/2022), ανέφερε το αρμενικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Η συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών της Αρμενίας Ararat Mirzoyan και του Αζέρου ομολόγου του Jeyhun Bayramov ξεκίνησε στη Γενεύη», ανακοίνωσε το υπουργείο.
Νωρίτερα την Παρασκευή (30/9), ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Nikol Pashinyan είπε ότι οι δύο υπουργοί θα συναντηθούν στη Γενεύη με σκοπό μια συνθήκη ειρήνης μεταξύ των δύο χωρών.
Στις 13 Σεπτεμβρίου, το αρμενικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε βομβαρδισμό αρκετών οικισμών από το Αζερμπαϊτζάν.
Το Μπακού ισχυρίστηκε ότι αυτό ήταν μια απάντηση στις προκλήσεις από το Ερεβάν.
Αργότερα, το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, αλλά η Αρμενία ισχυρίστηκε ότι ο βομβαρδισμός συνεχίστηκε, μεταδίδει το Tass.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας της Αρμενίας πραγματοποίησε έκτακτη συνεδρίαση και αποφασίστηκε να έρθει σε επαφή με τη Ρωσία, τον CSTO και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για βοήθεια. Και οι δύο πλευρές αναφέρουν περιοδικά νέα επεισόδια στα σύνορα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης