Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί ο FDA αρνείται να δημοσιεύσει, ανώνυμα, τις αυτοψίες θανόντων μετά από εμβολιασμό Covid - Ποια συμφέροντα επικαλείται

Γιατί ο FDA αρνείται να δημοσιεύσει, ανώνυμα, τις αυτοψίες θανόντων μετά από εμβολιασμό Covid - Ποια συμφέροντα επικαλείται
Ο FDA δηλώνει πως μπορεί να αρνηθεί την χορήγηση στοιχείων εάν η υπηρεσία «προβλέπει εύλογα ότι η αποκάλυψη θα έβλαπτε συμφέροντα που προστατεύονται από εξαίρεση».

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) αρνείται να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα των αυτοψιών που διενεργήθηκαν σε άτομα που πέθαναν μετά τη λήψη εμβολίων για τον COVID-19 ακόμη και υπό καθεστώς ανωνυμίας.
Ο FDA υποστηρίζει ότι απαγορεύεται να δημοσιεύει ιατρικούς φακέλους, γεγονός που εν μέρει είναι σωστό, ωστόσο νομικός για την ασφάλεια των φαρμάκων, λέει ότι θα μπορούσε να δημοσιοποιήσει τις αυτοψίες με καλυμμένα προσωπικά στοιχεία.

Ο νόμος που επιτρέπει την δημοσίευση

Η άρνηση δημοσιεύθηκε στους The Epoch Times, οι οποίοι υπέβαλαν τον σχετικό Νόμο περί Ελευθερίας Πληροφοριών για όλες τις αυτοψίες που αναφέρθηκαν από τον FDA σχετικά με τυχόν θανάτους που αναφέρθηκαν στο Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίου μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID-19.
Οι αναφορές υποβάλλονται στο σύστημα όταν ένα άτομο αντιμετωπίζει μια παρενέργεια, ένα απρόβλεπτο συμβάν, ή ένα πρόβλημα υγείας μετά τη λήψη ενός εμβολίου.
Ο FDA και άλλες υπηρεσίες είναι επιφορτισμένες με τη διερεύνηση των εκθέσεων.
Οι αρχές ζητούν και εξετάζουν τα ιατρικά αρχεία για να ελέγξουν τις αναφορές, συμπεριλαμβανομένων των αυτοψιών.

Η άρνηση του FDA 

Ο FDA αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει οποιεσδήποτε αναφορές, ακόμη και σε αντίγραφα που έκρυβαν τα στοιχεία των θανόντων.
Η FDA επικαλέστηκε ομοσπονδιακό νόμο, ο οποίος επιτρέπει στις υπηρεσίες να αποκρύπτουν πληροφορίες, εάν η υπηρεσία «προβλέπει εύλογα ότι η αποκάλυψη θα έβλαπτε συμφέροντα που προστατεύονται από εξαίρεση», με την εξαίρεση να είναι «προσωπικοί και ιατρικοί φάκελοι και παρόμοια αρχεία, η αποκάλυψη των οποίων θα συνιστούσε σαφώς αδικαιολόγητη παραβίαση του προσωπικού απορρήτου».
Οι ομοσπονδιακοί κανονισμοί απαγορεύουν επίσης την απελευθέρωση «προσωπικών, ιατρικών και παρόμοιων αρχείων, η αποκάλυψη των οποίων συνιστά σαφώς αδικαιολόγητη παραβίαση του προσωπικού απορρήτου».
Οι Epoch Times άσκησαν έφεση για την άρνηση, επιπλέον της πρόσφατης άρνησης των αποτελεσμάτων της ανάλυσης δεδομένων των εκθέσεων VAERS.

«Εύκολα διασκευάζονται»

Ο Kim Witczak, ένας συνήγορος για την ασφάλεια των φαρμάκων που συμβουλεύει τον FDA ως μέρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Ψυχοφαρμακολογικών Φαρμάκων, είπε ότι οι αναφορές θα μπορούσαν να δημοσιοποιηθούν με τα προσωπικά στοιχεία να είναι «μαυρισμένα» και ως εκ τούτου προστατευμένα.
«Οι προσωπικές πληροφορίες θα μπορούσαν εύκολα να διαγραφούν χωρίς να χαθούν οι πιθανές γνώσεις από [την] αυτοψία», είπε ο Witczak στους The Epoch Times μέσω email.
Οι άνθρωποι κάνουν την επιλογή να υποβάλουν τα αποτελέσματα της αυτοψίας στο Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίου, σημείωσε ο Witczak.
«Εάν κάποιος υποβάλει τι του συνέβη στη VAERS, θέλει και περιμένει να την διερευνήσει η FDA.
Αυτό περιλαμβάνει εκθέσεις αυτοψίας», είπε.
Οι αυτοψίες είναι εξετάσεις νεκρών που γίνονται για να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου.
«Οι αυτοψίες μπορεί να είναι ένα σημαντικό μέρος της μεταθανάτιας ανάλυσης και θα πρέπει να γίνονται ειδικά με αυξημένους θανάτους μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID-19», είπε ο Witczak.

Τι απαντά ο FDA

Ένας εκπρόσωπος του FDA σημείωσε ότι οι θάνατοι μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 είναι σπάνιοι, επικαλούμενος τον αριθμό των αναφορών που έγιναν στη VAERS.
Μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου, έχουν αναφερθεί 16.516 αναφορές θανάτου μετά από εμβολιασμό κατά του COVID-19.
Περίπου 616 εκατομμύρια δόσεις έχουν χορηγηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι τον Σεπτέμβριο.
Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να πει εάν ο FDA θα δημοσιοποιήσει ποτέ τα αποτελέσματα της αυτοψίας, αλλά επεσήμανε ένα έγγραφο που συντάχθηκε από ερευνητές του FDA και των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).
Η εργασία, η οποία δεν έχει αξιολογηθεί από ομοτίμους, ανέλυσε τις περίπου 9.800 αναφορές θανάτου από VAERS μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 που υποβλήθηκαν από τις 14 Δεκεμβρίου 2020 έως τις 17 Νοεμβρίου 2021.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι «οι τάσεις στα ποσοστά αναφοράς αντανακλούσαν τις γνωστές τάσεις στα ποσοστά θνησιμότητας και στο παρασκήνιο.
Αυτά τα ευρήματα δεν υποδηλώνουν συσχέτιση μεταξύ του εμβολιασμού και της συνολικής αυξημένης θνησιμότητας».
Ωστόσο, οι ερευνητές σημείωσαν ότι προηγούμενες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι οι ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρθηκαν στο VAERS αποτελούν υπομέτρηση του πραγματικού αριθμού συμβάντων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης