Τελευταία Νέα
Διεθνή

H προπαγάνδα καταρρέει: Δεν εμπλέκεται η Ρωσία στο σαμποτάζ των αγωγών Nord Stream 1 και 2 αλλά η… άσκηση Baltops

H προπαγάνδα καταρρέει: Δεν εμπλέκεται η Ρωσία στο σαμποτάζ των αγωγών Nord Stream 1 και 2 αλλά η… άσκηση Baltops
Η στρατιωτική άσκηση Baltops και πως συνδέεται με την ανατίναξη των αγωγών Nord Stream 1 και Nord Stream 2

Η προπαγάνδα του ψεύδους εν καιρώ πολέμου είναι ίδιας έντασης όσο και ο ίδιος ο πόλεμος.
Όταν σημειώθηκαν οι εκρήξεις, στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 ρωσικών συμφερόντων και ρωσικής κατασκευής και ιδιοκτησίας αμέσως στην Δύση χωρίς καμία απόδειξη… υποστήριξαν… ευθύνονται οι ρώσοι… η Ρωσία ανατίναξε τους αγωγούς κοντά στο νησί της Δανίας ονόματι Bornholm για να ασκήσει πίεση στην Ευρώπη…
Η προπαγάνδα του ψεύδους όμως… δεν τεκμηριώνεται αυτό είναι το ελάττωμα της…
Γιατί οι ρώσοι να ανατινάξουν αυτό το πανάκριβο έργο ιδιοκτησίας τους και δεν έκαναν κάτι απλό να κλείσουν τις στρόφιγγες και να μην διοχετεύσουν φυσικό αέριο στην Ευρώπη.
Τόσο απλό.
Επειδή τα δύσκολα προβλήματα έχουν πάντα απλές λύσεις… η επόμενη ερώτηση ποιοι θα είχαν συμφέρον να καταστραφούν οι αγωγοί φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2;

Ας δούμε τα δεδομένα

Η προπαγάνδα και τα μέσα ενημέρωσης της Δύσης προσπαθούν να κατηγορήσουν τη Ρωσία ότι ανατίναξε τον δικό της αγωγό πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων και το ακριβό φορτίο που μεταφέρουν οι αγωγοί το φυσικό αέριο, αλλά ως συνήθως, δεν παρέχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν τα επιχειρήματα τους.

Τι ανέφεραν ορισμένα δυτικά μέσα ενημέρωσης;

Η τεράστια διαρροή στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2, για την οποία πολλοί υποπτεύονταν ότι ήταν πράξη δολιοφθοράς, θα μπορούσε να είναι σχεδιασμένη από την Ρωσία η οποία με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε να στείλει μια τρομαχτική απειλή στην Ευρώπη.
Ειδικοί υποστηρίζουν ότι η Ρωσία έχει την ικανότητα και τη δύναμη πυρός που χρειάζονται για να καταστρέψει και άλλους αγωγούς φυσικού αερίου και πετρελαίου.
Τις τελευταίες ημέρες, τέσσερις διαρροές ανακαλύφθηκαν κατά μήκος του αγωγού Nord Stream 2 μήκους 1.234 χιλιομέτρων μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας.
Οι αγωγοί, οι οποίοι παρέκαμψαν την Ουκρανία και την Πολωνία μεταφέροντας φυσικό αέριο μέσω της Βαλτικής Θάλασσας, μετά τις εκρήξεις σημειώθηκε διαρροή φυσικού αερίου όπως υποστήριξαν η Δανία και η Σουηδία.

Πράγματι, η Ρωσία διαθέτει τέτοια τεχνολογία, αφού κατασκεύασε τους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και Nord Stream 2
Ωστόσο, τις ίδιες δυνατότητες έχουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
Τόσο οι ΗΠΑ όσο και το ΝΑΤΟ έχουν περισσότερα κίνητρα να ανατινάξουν τους αγωγούς από ότι η Ρωσία.
Η Ρωσία δεν χρειαζόταν να ανατινάξει τους αγωγούς φυσικού αερίου θα μπορούσε απλώς να κλείσει τις στρόφιγγες όπως ήδη το έχει κάνει αφού στον Nord Stream 1 η ροή φυσικού αερίου έχει μειωθεί στο 20% με 22%... θα μπορούσε η ροή να μειωθεί στο 0% χωρίς να χρειαστεί να ανατιναχθούν οι αγωγοί Nord Stream 1 και 2.

Η στρατιωτική άσκηση Baltops και πως συνδέεται με την ανατίναξη των αγωγών Nord Stream 1 και Nord Stream 2

Η στρατιωτική άσκηση Baltops είναι μια ετήσια στρατιωτική άσκηση που διεξάγεται στη Βαλτική Θάλασσα.
Τα κράτη που συμμετέχουν περιλαμβάνουν το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, τη Δανία, την Εσθονία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, την Πολωνία, τη Σουηδία, την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Αυτές οι χώρες συμμετέχουν σε μια πλειάδα στρατιωτικών δραστηριοτήτων.
Τα σενάρια ασκήσεων περιλαμβάνουν αμφίβιες επιχειρήσεις, πυροβολικό, ανθυποβρυχιακές ασκήσεις, αεράμυνα, επιχειρήσεις εκκαθάρισης ναρκών, εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών, μη επανδρωμένα υποβρύχια οχήματα και ιατρική κάλυψη.
Η στρατιωτική άσκηση Baltops πραγματοποιήθηκε στην ακτή του Bornholm, ενός νησιού στα ανοικτά της ανατολικής ακτής της Δανίας, ακριβώς εκεί όπου σημειώθηκαν οι εκρήξεις και οι διαρροές φυσικού αερίου… όλως τυχαίως…
Προφανώς και αυτό είναι σύμπτωση, σωστά;

Μια ακόμη αποκάλυψη

Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί που χρησιμοποιήθηκαν για τους αγωγούς ανήκουν στον στρατό των ΗΠΑ ή στο ΝΑΤΟ (ή πιθανώς στη Σουηδία, μια χώρα που εκλιπαρεί, μαζί με τη Φινλανδία, να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ).
Στην στρατιωτική άσκηση Baltops χρησιμοποιήθηκαν μη επανδρωμένα οπλικά συστήματα, θαλάσσια και υποβρύχια drones.
Το όχημα ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια μιας έρευνας ρουτίνας στο πλαίσιο της ετήσιας αξιολόγησης ακεραιότητας του αγωγού Nord Stream.
Δεδομένου ότι βρισκόταν εντός της Σουηδικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) περίπου 120 χιλιόμετρα μακριά από το νησί Gotland, οι Σουηδοί κάλεσαν τις ένοπλες δυνάμεις τους να απομακρύνουν και τελικά να αφοπλίσουν το αντικείμενο.

Η ανάπτυξη και η παραγωγή αυτού του είδους υποβρύχιου drone ήταν στη λίστα υποχρεώσεων του ΝΑΤΟ εδώ και αρκετό καιρό. «Το ΝΑΤΟ από την πλευρά του ήταν πολύ ενεργό στο τμήμα υποβρύχιων drones.
Οι Αμερικανοί έχουν πρόσβαση σε μεγάλης απόστασης νορβηγικά υποβρύχια drones που μπορούν να τροποποιηθούν».
Οι ενδείξεις αυξάνονται το χτύπημα στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 είναι ξεκάθαρα ωμή παρέμβαση των ΗΠΑ που σε συντονισμό με το ΝΑΤΟ επιχειρούσαν στην περιοχή και στόχος τους ήταν να αποσταθεροποιήσουν την Ρωσία… και να την στοχοποιήσουν ως χώρα που καταφεύγει σε δόλιες πρακτικές.

Douglas McGregor (πρώην σύμβουλος του αμερικανού υπουργού Άμυνας): Οι αγωγοί φυσικού αερίου χτυπήθηκαν από αμερικανούς και βρετανούς

Οι ΗΠΑ ή το Ηνωμένο Βασίλειο ενδέχεται να βρίσκονται πίσω από τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream 1 και Nord Stream 2, επισήμανε ο πρώην σύμβουλος του Υπουργού Άμυνας στην κυβέρνηση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Trump, ο συνταξιούχος συνταγματάρχης Douglas McGregor
"Πρέπει να δούμε ποιες χώρες είχαν την ευκαιρία να το κάνουν αυτό.
Και εδώ μιλάμε για το Βασιλικό Ναυτικό [Μεγάλη Βρετανία] και το Ναυτικό των ΗΠΑ.
Νομίζω ότι αυτό είναι αρκετά προφανές" ανέφερε ο McGregor.
Παράλληλα, υπενθύμισε το δημοσίευμα του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Πολωνίας (2007-2014), ευρωβουλευτή Radoslaw Sikorski, ο οποίος ευχαρίστησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για την καταστροφή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream στο Twitter.
Ο Douglas McGregor χαρακτήρισε παράλογη την εικασία ότι η Ρωσία μπορεί να βρίσκεται πίσω από το σαμποτάζ στους αγωγούς.
«Οι Ρώσοι δεν το έκαναν», τόνισε, σημειώνοντας επίσης ότι η εμπλοκή της Γερμανίας στο περιστατικό είναι «πολύ απίθανη».
foototo1.png

Noerdstreemmm22.jpg

norddsss3.jpgwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης