Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τεράστιες διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη Βρετανία για το αυξημένο κόστος ζωής - Έκαψαν λογαριασμούς

Τεράστιες διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη Βρετανία για το αυξημένο κόστος ζωής - Έκαψαν λογαριασμούς
Πολλοί διαδηλωτές σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο έβαλαν φωτιά στους λογαριασμούς κοινής ωφελείας τους, μια συμβολική χειρονομία που προωθείται από το Don't Pay UK, ένα κίνημα βάσης που έχει σχεδόν 200.000 υποστηρικτές
Σχετικά Άρθρα

Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν σε δεκάδες πόλεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για το αυξημένο κόστος ζωής με τους διοργανωτές των κινητοποιήσεων να μιλούν για το μεγαλύτερο κύμα ταυτόχρονων διαδηλώσεων στη Βρετανία εδώ και χρόνια.
Από το Ίστμπουρν μέχρι το Εδιμβούργο, το Νιούκαστλ και το Νόριτς, καταγράφηκαν τεράστιες διαδηλώσεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, διαμαρτυρίες που συμπίπτουν με την άνοδο στις τιμές των μονάδων φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας που θα προκαλέσει αύξηση των λογαριασμών στα ύψη.
Συντονισμένες μεταξύ πολλών κοινοτικών οργανώσεων και συνδικάτων για να μεγιστοποιήσουν τον αντίκτυπό τους, οι διαδηλώσεις του Σαββάτου (1/10) διοργανώθηκαν στο πλαίσιο της μεγαλύτερης απεργίας των σιδηροδρόμων στη Βρετανία εδώ και δεκαετίες.

Μεγάλη συγκέντρωση στο Λονδίνο - Λογαριασμοί στην πυρά

Στο King’s Cross στο κεντρικό Λονδίνο, ωστόσο, το τεράστιο προαύλιο του σταθμού ήταν γεμάτο με πλήθη διαδηλωτών.
Πολλοί διαδηλωτές σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο έβαλαν φωτιά στους λογαριασμούς κοινής ωφελείας τους, μια συμβολική χειρονομία που προωθείται από το Don't Pay UK, ένα κίνημα βάσης που έχει σχεδόν 200.000 υποστηρικτές οι οποίοι δηλώνουν έτοιμοι να προχωρήσουν σε παύση πληρωμών στην ενέργεια, εάν δεν τεθεί πλαφόν στις τιμές της ενέργειας.
Το ανώτατο όριο επρόκειτο να αυξηθεί κατά 80% στις 3.549 λίρες ετησίως από την 1η Οκτωβρίου και στη συνέχεια να φτάσει τις 5.400 τον Ιανουάριο.
Αντίθετα, βάσει της εγγύησης της πρωθυπουργού Liz Truss, ο μέσος ετήσιος λογαριασμός θα περιοριστεί στις 2.500 λίρες για δύο χρόνια από το Σάββατο (1/10/2022).

TRUSS.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης