Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία, Energoatom: Συνελήφθη ο γενικός διευθυντής του πυρηνικού σταθμού της Zaporizhye από ρωσική περίπολο

Ουκρανία, Energoatom: Συνελήφθη ο γενικός διευθυντής του πυρηνικού σταθμού της Zaporizhye από ρωσική περίπολο
Ο γενικός διευθυντής του πυρηνικού σταθμού, «υποχρεώθηκε να βγει από το αυτοκίνητο και, με δεμένα τα μάτια του, οδηγήθηκε προς άγνωστη κατεύθυνση», σύμφωνα με την πηγή.

Ο γενικός διευθυντής του υπό ρωσική κατοχή ουκρανικού πυρηνικού σταθμού της Zaporizhye συνελήφθη από ρωσική περίπολο, ανακοίνωσε σήμερα 1/10 η Energoatom, η κρατική υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για το σταθμό.
Ο Igor Murashov συνελήφθη ενώ μετέβαινε, από το μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης, στην πόλη Energodar χθες, Παρασκευή, γύρω στις 4 μ.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ανέφερε σε δήλωσή της η εταιρεία.
«Υποχρεώθηκε να βγει από το αυτοκίνητο και, με δεμένα τα μάτια του, οδηγήθηκε προς άγνωστη κατεύθυνση», έγραψε ο Κοτίν στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram, προσθέτοντας πως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτε γνωστό για την τύχη του Murashov.
Ο Murashov «έχει την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για την πυρηνική ασφάλεια» του σταθμού και η κράτησή του «θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιχειρήσεων του μεγαλύτερου σταθμού πυρηνικής ενέργειας της Ουκρανίας και της Ευρώπης», τόνισε ο Κοτίν.
Ο ίδιος κάλεσε τις ρωσικές δυνάμεις να «σταματήσουν αμέσως τις ενέργειες πυρηνικής τρομοκρατίας έναντι της διαχείρισης και του προσωπικού» του σταθμού και να απελευθερώσουν τον Murashov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης