Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντική εξέλιξη: Ρωσικά βομβαρδιστικά TU-160 και TU-95, ικανά να μεταφέρουν πυρηνικά, εντοπίστηκαν κοντά στη Φινλανδία

Σημαντική εξέλιξη: Ρωσικά βομβαρδιστικά  TU-160 και TU-95, ικανά να μεταφέρουν πυρηνικά, εντοπίστηκαν κοντά στη Φινλανδία

Τα βομβαρδιστικά TU-160 και TU-95 μπορούν να μεταφέρουν πυραύλους κρουζ και πυρηνικά όπλα

Η ισραηλινή εταιρεία πληροφοριών ImageSat International (ISI) εντόπισε μια «παράτυπη παρουσία» ρωσικών βομβαρδιστικών TU-160 και TU-95 στην αεροπορική βάση Olenya κοντά στη Φινλανδία.
Σύμφωνα με δορυφορικές εικόνες που ελήφθησαν από την εταιρεία, τέσσερα TU-160 εντοπίστηκαν στις 21 Αυγούστου και τρία TU-95 εντοπίστηκαν στις 25 Σεπτεμβρίου.
«Μέσω των συνεχιζόμενων Patterns-of-Life, το σύστημα υποδεικνύει ότι η αεροπορική βάση Engels ήταν το πιθανό σημείο αναχώρησης των βομβαρδιστικών που εντοπίστηκαν στην αεροπορική βάση Olenya», αναφέρει η έκθεση.
Σημειώνεται πως η βάση Engels φιλοξενεί τα μοναδικά βομβαρδιστικά της Ρωσίας που σταθμεύουν κοντά στην Ουκρανία - είναι η βάση για το 121ο Σύνταγμα Αεροπορίας Βαρέων Βομβαρδιστικών TU-160 και TU-95. 
Τα βομβαρδιστικά, που μπορούν να μεταφέρουν πυραύλους κρουζ και πυρηνικά όπλα, είναι ενεργά στον πόλεμο από την έναρξή του τον Φεβρουάριο.
Σύμφωνα με το The Drive, στο σύνταγμα έχει απονεμηθεί ο τιμητικός τίτλος «Φρουροί» -τίτλος τιμής για τις ρωσικές στρατιωτικές μονάδες- επειδή έχει επιδείξει «ηρωισμό σε επιχειρήσεις μάχης».
Αν και δεν είναι σαφές γιατί τα βομβαρδιστικά μεταφέρθηκαν στην αεροπορική βάση, μάλλον η Ρωσία, από ό,τι φαίνεται, είναι έτοιμη για κάθε πιθανό σενάριο…
Υπενθυμίζεται πως ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin έχει προειδοποιήσει πολλάκις τη Δύση πως αν η υπόσταση του ρωσικού έθνους απειληθεί θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, λέγοντας ότι «αυτό δεν είναι μπλόφα». 
Η αεροπορική βάση Olenya βρίσκεται στη χερσόνησο Kola, κοντά στο Murmansk.
Φιλοξενεί τον Βόρειο Στόλο της Ρωσίας και περιέχει σημαντική ποσότητα στρατιωτικού υλικού, συμπεριλαμβανομένων πυρηνικών όπλων.
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο πλαίσιο της συνθήκης New START για τη μείωση των πυρηνικών όπλων μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον, η Ρωσία διαθέτει 5.977 πυρηνικές κεφαλές για τις στρατηγικές της δυνάμεις.
Σημειωτέον πως η εν λόγω αεροπορική βάση διαθέτει τεράστια ικανότητα κρούσης, γεγονός που στέλνει το ανάλογο σήμα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ.
Επίσης, η βάση είναι εκτός της εμβέλειας των ουκρανικών όπλων που έχουν χτυπήσει άλλες ρωσικές αεροπορικές βάσεις.
Ο εκπρόσωπος των στρατιωτικών πληροφοριών της Ουκρανίας, Vadym Skibitsky, δήλωσε σε συνέντευξή του στον Guardian την Τρίτη ότι το Κίεβο αξιολογεί την απειλή της Μόσχας σε ό,τι αφορά τη χρήση πυρηνικών και την χαρακτηρίζει «πολύ υψηλή».
Σύμφωνα με τον Skibitsky, οι Ρώσοι πιθανότατα θα στόχευαν τοποθεσίες κατά μήκος της πρώτης γραμμής όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός ατόμων, εξοπλισμού, καθώς και κέντρα διοίκησης, αλλά και κρίσιμης σημασίας υποδομές.  
Καταγραφή_381.JPG
Putin προς κατοίκους Donetsk, Luhansk, Kherson, Zaporizhia: Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα για να σας υπερασπιστούμε


Ομιλία σε συγκέντρωση-συναυλία στην Κόκκινη Πλατεία προς τιμήν των κατοίκων Luhansk, Kherson, Donetsk και Zaporozhye εκφώνησε o Vladimir Putin, κατά την οποία δεσμεύτηκε πως η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή της για να τους υπερασπιστεί.
Ο Ρώσος Πρόεδρος χαρακτήρισε ιστορική την ημέρα υπογραφής των συμφωνιών, ενώ σημείωσε ότι η Ρωσία έδωσε στους κατοίκους αυτών των περιοχών το δικαίωμα επιλογής, και το έκαναν.
Σύμφωνα με τον ίδιο, για πολλά χρόνια προσπαθούσαν να εξαλείψουν την ιστορική συνείδηση μεταξύ των κατοίκων του Donbass , αλλά διατήρησαν την αγάπη τους για την Πατρίδα.
«Για δεκαετίες προσπάθησαν να εξαλείψουν την ιστορική τους συνείδηση από αυτούς τους ανθρώπους, να καταστρέψουν τις παραδόσεις τους, να τους απαγορεύσουν να μιλούν τη μητρική τους γλώσσα, να απαγορεύσουν τον πολιτισμό - τίποτα δεν πέτυχε.
Αυτοί οι άνθρωποι κουβαλούσαν την αγάπη για την ιστορική τους πατρίδα στις καρδιές τους, την μετέδωσαν στις καρδιές τους. παιδιά», είπε ο Putin σημειώνοντας, ότι όταν η Ρωσία προσχωρεί σε νέα εδάφη, ανοίγει όχι μόνο τις πόρτες, αλλά και την καρδιά.
«Η Ρωσία δεν ανοίγει μόνο τις πόρτες του σπιτιού μας για τους αδελφούς και τις αδερφές μας: ανοίγει την καρδιά της σε αυτούς. Καλώς ήλθατε στο σπίτι» είπε ο πρόεδρος της Ρωσίας εξαίροντας τη σημασία αυτού του βήματος και για τη Ρωσία.
Τέλος, σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα με την ένταξη των Kherson, Zaporozhye και Donbass απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη δύναμη.
«Έχουμε γίνει πιο δυνατοί.
Επειδή είμαστε μαζί, η αλήθεια είναι πίσω μας, και υπάρχει δύναμη στην αλήθεια, που σημαίνει νίκη.
Η νίκη θα είναι δική μας!» σημείωσε με έμφαση ο Ρώσος Πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης