Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lending Club (ΗΠΑ): Ο πληθωρισμός κάνει τους Αμερικανούς να ζουν δύσκολα

Lending Club (ΗΠΑ): Ο πληθωρισμός κάνει τους Αμερικανούς να ζουν δύσκολα
Η άνοδος ήταν πιο απότομη για τα άτομα με υψηλότερα εισοδήματα, σύμφωνα με την έκθεση.
Σχετικά Άρθρα
Σχεδόν όλοι έχουν νιώσει το «χτύπημα» από την αύξηση των τιμών.
Από τον Αύγουστο του 2022, το 60% των Αμερικανών ζούσαν βάσει του moto «μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει», σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του LendingClub, ένας αριθμός που δεν έχει υποχωρήσει πολύ από τότε που ο πληθωρισμός έφτασε στα υψηλά των 40 ετών.
Πριν από ένα χρόνο, ο αριθμός των ενηλίκων που ένιωθαν τεντωμένοι πολύ αδύνατοι ήταν πιο κοντά στο 55%.
Ακόμη και τα άτομα με υψηλό εισόδημα νιώθουν την πίεση, σύμφωνα με την έκθεση.
Από αυτούς που κερδίζουν περισσότερα από εξαψήφια νούμερα, το 45% ανέφερε το «μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει», ένα άλμα από το 38% του προηγούμενου έτους.
«Περισσότεροι καταναλωτές που ζουν με τον τρόπο αυτό και αυτό δείχνει ότι πολλοί συνεχίζουν να χάνουν την οικονομική τους σταθερότητα», δήλωσε ο Anuj Nayar, υπεύθυνος οικονομικής υγείας του LendingClub.

Ο πληθωρισμός είναι ένα επίμονο πρόβλημα

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος μετρά τη μέση μεταβολή των τιμών για καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες, αυξήθηκε υψηλότερα από το αναμενόμενο 8,3% τον Αύγουστο, λόγω της αύξησης του κόστους διατροφής, στέγης και ιατρικής περίθαλψης.
Αν και οι πραγματικές μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν επίσης εποχικά προσαρμοσμένες κατά 0,2% για τον μήνα, παρέμειναν μειωμένες κατά 2,8% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, πράγμα που σημαίνει ότι αυτοί οι μισθοί δεν εκτείνονται όσο παλιά.

Άλλαξε ο τρόπος ζωής

Μια ξεχωριστή έκθεση της Bank of America διαπίστωσε ότι το 71% των εργαζομένων αισθάνεται ότι η αμοιβή τους δεν συμβαδίζει με το κόστος ζωής, ανεβάζοντας τον αριθμό των ανθρώπων που αισθάνονται οικονομικά ασφαλείς σε χαμηλό πενταετίας.
Πολλοί Αμερικανοί «τραβούν» από τις καταθέσεις τους και σχεδόν οι μισοί χρωστούν.
Όσοι αγωνίζονται να αντέξουν οικονομικά τον καθημερινό τους τρόπο ζωής τείνουν να βασίζονται περισσότερο στις πιστωτικές κάρτες και να έχουν υψηλότερο μηνιαίο υπόλοιπο, καθιστώντας τους οικονομικά ευάλωτους, σύμφωνα με τον Nayar.
πληθωρισμός_1.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης