Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gazprom: Οι μέτοχοι ενέκριναν μέρισμα - ρεκόρ 21 δισ. δολ.

Gazprom: Οι μέτοχοι ενέκριναν μέρισμα - ρεκόρ 21 δισ. δολ.
Οι μέτοχοι ενέκριναν ενδιάμεσο μέρισμα ύψους 51,03 ρουβλίων (0,8921 δολάρια) ανά μετοχή
Τη διανομή μερίσματος - ρεκόρ ύψους 21 δισ. δολ. ενέκριναν οι μέτοχοι της Gazprom, κατά την έκτακτη γενική συνέλευση του κρατικά ελεγχόμενου γίγαντα φυσικού αερίου την Παρασκευή.
Οι μέτοχοι ενέκριναν ενδιάμεσο μέρισμα ύψους 51,03 ρουβλίων (0,8921 δολάρια) ανά μετοχή, ανέφερε ο παραγωγός φυσικού αερίου.
Η συνολική πληρωμή είναι η υψηλότερη στην ιστορία της ρωσικής εταιρείας.
Οι μετοχές της Gazprom αυξήθηκαν αρχικά 5% μετά την ανακοίνωση, πριν αντιστρέψουν την πορεία τους και διαπραγματευτούν με πτώση περίπου 2%.
Οι μέτοχοι της Gazprom τον Ιούνιο αποφάσισαν απροσδόκητα να μην πληρώσουν μέρισμα για τα περσινά αποτελέσματα, κάνοντας το για πρώτη φορά από το 1998.
Τα μερίσματα προσφέρουν στους μικροεπενδυτές έναν τρόπο να επωφεληθούν σε μια εποχή που οι δυτικές κυρώσεις έχουν πλήξει την αξία των ρωσικών εταιρειών.
Η χρηματιστηριακή εταιρεία VTB Moi Investitsii δήλωσε ότι οι μικροεπενδυτές μπορούν να εισπράξουν περίπου 144 δισεκατομμύρια ρούβλια από το μέρισμα.
«Αναμένουμε ότι το μέρισμα του δεύτερου εξαμήνου του 2022 μπορεί να φθάσει περίπου τα 10,3 ρούβλια (ανά μετοχή) με μερισματική απόδοση 4,7% λόγω της μείωσης των εξαγωγών», ανέφερε.
Οι εξαγωγές φυσικού αερίου της Gazprom προς την Ευρώπη, βασική πηγή εσόδων της, έχουν μειωθεί εν μέσω της αντιπαράθεσης της Ρωσίας με τη Δύση.
Οι δυνατότητες των ρωσικών εξαγωγών φυσικού αερίου επλήγησαν σοβαρά αυτή την εβδομάδα μετά από τις διαρροές στους υπεράκτιους αγωγούς Nord Stream.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης