Τελευταία Νέα
Διεθνή

Der Leyen (ΕΕ) από Αθήνα: Ο Putin μας γυρνά πίσω σε σκοτεινές εποχές - Ένα απολυταρχικό καθεστώς επιτίθεται και πάλι στη Δημοκρατία

Der Leyen (ΕΕ) από Αθήνα: Ο Putin μας γυρνά πίσω σε σκοτεινές εποχές - Ένα απολυταρχικό καθεστώς επιτίθεται και πάλι στη Δημοκρατία
Η πρόεδρος της Κομισιόν επισήμανε ότι η ΕΕ επέβαλε το μεγαλύτερο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας για την εισβολή της, ενώ βοήθησε την Ουκρανία με αποστολή στρατιωτικού υλικού και φιλοξενία προσφύγων

Κάνοντας αναφορά στις δημοκρατικές αξίες που κληροδότησε η αρχαία Ελλάδα στον σύγχρονο κόσμο, η Ursula von der Leyen - μίλησε  στο Athens Democracy Forum - εστίασε στην ανάγκη στήριξης του ουκρανικού λαού, κατέστησε αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα αυτοδιάθεσης κάθε έθνους ενώ καταδίκασε τις ενέργειες του Putin που συνιστούν «πισωγύρισμα σε σκοτεινές εποχές της ιστορίας».
«Η επίθεση του Putin αποτελεί προσπάθεια ανατροπής της ιστορίας και πισωγυρίσματος» τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν για να επισημάνει ότι η ιστορία της Δημοκρατίας δεν είναι γραμμική.
Με νόημα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε ότι οι «Έλληνες πολέμησαν για την ελευθερία τους και μια Δημοκρατία πολεμά για την κυριαρχία της.
Η Δημοκρατία θα νικήσει και πάλι».
Επισήμανε, όμως, ότι οι «τραγωδίες επαναλαμβάνονται» και ότι πολλοί Ευρωπαίοι «υποτιμούν τις διατάσεις του πολέμου στην Ουκρανία».
"Ένα απολυταρχικό καθεστώς επιτίθεται και πάλι στη Δημοκρατία", υπογράμμισε επίσης η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφερόμενη στη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας.

Για τις κυρώσεις και το 8ο πακέτο της ΕΕ

Η πρόεδρος της Κομισιόν επισήμανε ότι η ΕΕ επέβαλε το μεγαλύτερο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας για την εισβολή της, ενώ βοήθησε την Ουκρανία με αποστολή στρατιωτικού υλικού και φιλοξενία προσφύγων.
"Η επίθεση του Putin στοχεύει στο να αντιστρέψει τον ρου της Ιστορίας αλλά και στην ανατροπή των δημοκρατικών αξιών", συμπλήρωσε η von der Leyen, σημειώνοντας πως "οι Δημοκρατίες μπορούν να ανταποκριθουν στις προκλήσεις εφόσον είναι ενωμένες".
"Θέλω η Ένωσή μας να σταθεί στο πλευρό κάθε χώρας που αγωνίζεται για την ελευθερία της", σημείωσε η κα von der Leyen, προσθέτοντας πως αυτό σημαίνει πρώτα και πάνω από όλα "να στηρίξουμε την Ουκρανία με οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά μέσα".
Σημείωσε ακόμη ότι οι "τραγωδίες επαναλαμβάνονται" και ότι πολλοί στην Ευρώπη "υποτίμησαν τις διαστάσεις του πολέμου στην Ουκρανία". 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης