Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά άνω των 2 μηνών το ρούβλι έναντι του δολαρίου

Σε υψηλά άνω των 2 μηνών το ρούβλι έναντι του δολαρίου
Το ρούβλι ενισχυόταν 0,9% έναντι του δολαρίου στα 57,00

Σε υψηλά άνω των δύο μηνών εκτινάχθηκε το ρωσικό ρούβλι έναντι του δολαρίου, την ώρα που οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι έβαλαν φρένο στην προσωρινή ανάκαμψη στα χρηματιστήρια.
Ο Putin θα ανακοινώσει την Παρασκευή 30/9 την επίσημη προσάρτηση του 15% του ουκρανικού εδάφους, προεδρεύοντας σε τελετή στο Κρεμλίνο για να κηρύξει τις περιοχές μέρος της Ρωσίας μετά από δημοψηφίσματα που η Ουκρανία και η Δύση απέρριψαν ως παράνομα.
Το ρούβλι ενισχυόταν 0,9% έναντι του δολαρίου στα 57,00, ενώ νωρίτερα είχε φθάσει στα 56,5450, το ισχυρότερο επίπεδο από τις 22 Ιουλίου.
Το ρωσικό νόμισμα είχε κερδίσει 0,4% και διαπραγματευόταν στα 55,25 έναντι του ευρώ, αγγίζοντας νωρίτερα τα 54,5750, το ισχυρότερο επίπεδό του από την 1η Ιουλίου.
Είχε σταθεροποιηθεί 0,5% έναντι του γουάν στα 7,985.

«Όχι» σε παρεμβάσεις

Ο υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov επανέλαβε η κυβέρνηση θα προτιμούσε ένα ασθενέστερο ρούβλι, καθώς ανακοίνωσε την Τετάρτη μια νέα τιμή αποκοπής για τον κανόνα του ρωσικού προϋπολογισμού που εκτρέπει τα πλεονάζοντα έσοδα από το πετρέλαιο στο ταμείο πλούτου της, στα 62-63 δολάρια ανά βαρέλι.
Ο Siluanov ανακοίνωσε επίσης τα σχέδια δανεισμού για το επόμενο έτος για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση του δημοσιονομικού ελλείμματος,εν μέσω αυξημένων δαπανών, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επαναλάβει τις παρεμβάσεις σε συναλλαγματικές ισοτιμίες, αυτή τη φορά με το γουάν της Κίνας.
Το ρούβλι έχει υποστηριχθεί από τα capital controls και την κατάρρευση των εισαγωγών από τότε που ο Putin έστειλε στρατεύματα στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.
Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι παραμένουν επίσης αυξημένοι, με περισσότερες κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ να αναμένονται σύντομα.
"Προς το παρόν, το ρούβλι υποστηρίζεται από τους φόβους ότι οι νέες κυρώσεις από τη Δύση θα μπορούσαν να παραλύσουν τις συναλλαγές δολαρίων στη Ρωσία", αναφέρει η Alor Broker σε σημείωμά της. "Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί βγαίνουν από το δολάριο".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης