Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νευρικότητα και μεικτά πρόσημα στην Wall - Πτώση 4,5% για τον Nasdaq τον Οκτώβρη - Σε ελεύθερη πτώση το ADR της ΕΤΕ

Νευρικότητα και μεικτά πρόσημα στην Wall - Πτώση 4,5% για τον Nasdaq τον Οκτώβρη - Σε ελεύθερη πτώση το ADR της ΕΤΕ
Νευρικότητα επικράτησε στην σημερινή συνεδρίαση της Wall με τους δείκτες να καταγράφουν μεικτά πρόσημα, στον απόηχο της επαναλειτουργίας του αμερικανικού χρηματιστηρίου, έπειτα από τον τυφώνα Sandy. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν και τα εταιρικά αποτελέσματα.
Με απώλειες έκλεισε η Wall για τον μήνα Οκτώβριο, καθώς και οι τρεις κύριοι δείκτες κατέγραψαν σημαντικές απώλειες. Τις μεγαλύτερες απώλειες για τον Οκτώβριο σημείωσε ο Nasdaq, καταγράφοντας απώλειες -4,5%. Κατα πόδας, ακολουθεί και ο Dow με απώλειες -2,5%.
Παράλληλα, ο Dow έκλεισε στο -0,08% και στις 13.096 μονάδες. Ο S&P 500 τερμάτισε στο +0,02% και στις 1.412 μονάδες. Ο Nasdaq έκλεισε στο -0,36% στις 2.976 μονάδες.
Μεγάλη πτώση  -23,55%, στα 2,37 δολάρια, κατέγραψε το ADR της Εθνικής. Στα 2,27 δολάρια το χαμηλό ημέρας, στα 2,74 δολάρια το υψηλό.
Νωρίτερα, αύξηση 0,4% κατέγραψε στο γ΄τρίμηνο κατέγραψε ο δείκτης του κόστους απασχόλησης, έναντι αύξησης 0,5% στο β΄τρίμηνο. Το τελευταίο 12μηνο, το κόστος απασχόλησης έχει ενισχυθεί κατά 2%.
Παράλληλα, κατά 0,39% αναθεωρήθηκε η ζήτηση πετρελαίου στις ΗΠΑ για τον μήνα  Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία τη αμερικανική υπηρεσία ενέργειας ΕΙΑ (Energy Information Administration). Ειδικότερα, η ζήτηση διαμορφώθηκε στα 19,226 εκατ. βαρέλια την ημέρα για τον μήνα Αύγουστο, μειωμένη κατά 189.000 βαρέλια εν συγκρίσει με τον αντίστοιχο μήνα του 2011.
Επίσης, περισσότεροι από 17 εκατομμύρια αμερικανοί πολίτες έχουν ήδη ψηφίσει για τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση ερευνητών του πανεπιστημίου Τζορτζ Μέισον, κοντά στην Ουάσινγκτον.
Το 2008, περίπου το 30% των ψηφοφόρων εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να ψηφίσει νωρίτερα και σύμφωνα με τον καθηγητή Μάικλ ΜακΝτόναλντ, διευθυντή του προγράμματος «Εκλογές» στο πανεπιστήμιο Τζόρτζ Μέισον, στις εκλογές του 2012 το ποσοστό μπορεί να φθάσει το 35%. Η πρόωρη ψήφος ενθαρρύνεται από τις προεκλογικές καμπάνιες, κυρίως των Δημοκρατικών. που υπερέχουν στις αστικές περιοχές.
Τέλος, ο κυκλώνας Sandy προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης, τα οποία μέχρι και χθες παρέμεναν κλειστά.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Flightaware.com ακυρώθηκαν 15.773 πτήσεις προς ή από την ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών. Το διεθνές αεροδρόμιο της αμερικανικής μεγαλούπολης JFK αναμένεται να επαναλειτουργήσει σήμερα, όπως και το Νιούαρκ, με περιορισμένες υπηρεσίες, ενώ το αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια θα παραμείνει κλειστό. Περίπου 1.300 πτήσεις ακυρώθηκαν την Κυριακή από και προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες 7.791 τη Δευτέρα. Την Τρίτη, σύμφωνα με τις τελευταίες διαθέσιμες πληροφορίες ακυρώθηκαν άλλες 6.047 πτήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης