Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοίγει πόλεμο με τις αγορές η Κίνα - «Μην τα βάζετε με το γιουάν»

Ανοίγει πόλεμο με τις αγορές η Κίνα - «Μην τα βάζετε με το γιουάν»
Η διέλευση του γιουάν από το όριο του 7,2 «υποδηλώνει ότι οι Κινέζοι πολιτικοί δεν υπερασπίζονται απαραίτητα ένα συγκεκριμένο επίπεδο της συναλλαγματικής ισοτιμίας», ανέφερε η Goldman Sachs
Αυστηρή προειδοποίηση να μην "παίζουν" με το γιουάν, το κινεζικό νόμισμα, απηύθυνε η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας, μετά την ταχεία πτώση του έναντι του δολαρίου ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα.
«Μην στοιχηματίζετε σε μια μονόπλευρη ανατίμηση ή υποτίμηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ρενμίνμπι», ανέφερε η κεντρική τράπεζα της Κίνας.
Το ρενμίνμπι, ή το γιουάν, πέρασε το επίπεδο των 7,2 έναντι του δολαρίου την Τετάρτη, υποχωρώντας στο πιο αδύναμο από το 2008.
Ο δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι των σημαντικότερων παγκόσμιων νομισμάτων, έχει σκαρφαλώσει στα υψηλά δύο δεκαετιών καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε επιθετικά τα επιτόκια φέτος.

Στηρίζει το νόμισμα η Κίνα

Η δήλωση της PBOC, με την απαίτησή της από τις τράπεζες να διατηρήσουν τη σταθερότητα στην αγορά συναλλάγματος, είναι «προφορική καθοδήγηση ενάντια στην πρόσφατη ταχεία υποτίμηση του νομίσματος», σχολίασε η αναλύτρια της Goldman Sachs, Maggie Wei.
Ωστόσο, η διέλευση του γιουάν από το όριο του 7,2 «υποδηλώνει ότι οι Κινέζοι πολιτικοί δεν υπερασπίζονται απαραίτητα ένα συγκεκριμένο επίπεδο της συναλλαγματικής ισοτιμίας», ανέφερε.
Η κινεζική κεντρική τράπεζα έχει κάνει άλλες κινήσεις για να στηρίξει το γιουάν αυτόν τον μήνα, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του ποσού των τραπεζών σε ξένο νόμισμα που πρέπει να διατηρούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης